JO17-1 verliest het in de 1e helft tegen krachtig Hilvaria

Hilvaria JO17-1
13-04-2019

Scheidsrechter:   D. (Djusten) Haagh
Vandaag stond de wedstrijd op het programma tegen concurrent Hilvaria.
We starten redelijk en de krachtsverhoudingen zijn goed zichtbaar.
Wij proberen positioneel te spelen en Hilvaria gaat vol voor het harde spel. Dit als gevolg dat er veel overtredingen zijn, wat niet ten goede komt van het spel.
Maar goed Hilvaria laat ook zien dat ze gewoon goed kunnen voetballen en in minuut 10 kan hun nr. 4 (CV) vanachter uit zo doorstomen via de centrale as en ook nog scoren. Ongelofelijk en niet ingegrepen door ons, dan moet er dus duelkracht en power zijn om te blokken.
Maar goed we herpakken ons en binnen 2 minuten maken we de 1-1 via een bal die wordt doorgekopt door Joep en door Sjoerd hard wordt binnen geschoten.
We herpakken ons en gaan een stuk beter spelen. Maar Hilvaria gooit er weer de beuk in. Sjoerd wordt snoeihard onderuit gehaald en kan helaas niet verder. Belachelijke overreding en had donker rood moeten zijn maar de speler van Hilvaria kreeg geel. Hierna zijn we het volledig kwijt en helemaal van slag.
Ballen komen niet aan, acties worden niet meer gemaakt en tot overmaat van ramp spelen we zo slecht de bal terug dat Hilvaria in de 20e minuut de 1-2 kan maken. We blijven slordig en bang voor alle tackels en duels en lopen tegen de 1-3 en 1-4 aan.
Allemaal echt onnodig en we laten ons aftroeven op fysiek spel en duelkracht.
Na rust komen we beter uit de startblokken en gaan beter de duels aan. Door een fout in de verdediging kan Joep fraai de 2-4 maken. We gaan door en zijn beter, maar Hilvaria blijft gevaarlijk en blijven hard de duels aangaan.
Stino wordt diverse keren hard aangepakt en als hij zelf een keer goed het duel aangaat krijgt hij wel geel. Allemaal zeer discutabel.
Santi gaat goed oor op links en wordt gevloerd in de 16, penalty.
Stino neemt de penalty en schiet de bal er koeltjes in, hoppa de 3-4. Nu gas geven om de gelijkmaker te maken.
Jasper komt erin en ook Stein komt erin en Thijs wordt de extra spits. Maar de laatste 10 minuten is het bij de meeste op en kunnen we geen echte kansen meer creƫren en blijft het 3-4.
Kijkende naar de 2e helft was een gelijkspel wel terecht geweest maar Hilvaria wint de wedstrijd in de 1e helft door met name onze aanvoerder uit de wedstrijd te schoppen.
Jammer dat het zo moet maar we moeten ook naar ons zelf kijken en blijven spelen zoals we graag willen en kunnen.
Helaas een harde les.
Nu op naar het internationale toernooi en daarna nog vier mooie wedstrijden in de competitie.