Rijen JO17-1 pakt 1e overwinning in de kampioenspoule

GSBW JO17-1
09-02-2019

Scheidsrechter:   G. (Gijs) Jacobs
Na een lange winterstop en veel afgelaste wedstrijden mochten we dan gelukkig weer het veld op. De 1e competitiewedstrjd is tegen GSBW uit Goirle. Een geduchte tegenstander dus we moesten aan de bak. Vanwege 2 blessures moesten we de opstelling na de warming up aanpassen, Elias en Djorden konden beide niet me doen. Gelukkig waren Daan en Stein op tijd vanuit de JO15.1 en kon Daan starten als CV. Ook Joep was mooi op tijd vanuit de JO17.2 om aan te sluiten. Stino moest aansluiten bij onze JO19.1. Dus met een aardig aangepast team konden we de strijd aangaan. We begonnen matig aan de wedstrijd en GSBW had in het begin het betere spel. Maar na 10 minuten kwam er vertrouwen in ons spel en kregen we kansen en ging het druk zetten beter. Thomas kon dan ook fraai de 1-0 binnen schieten op aangeven van Stijn. Via diverse omschakelingen zoeken we de diepte en gaat goed alleen de 2-0 maken lukt nog niet. Weer vanuit de omschakeling via Joep wordt Sjoerd weggestuurd op de flank, de voorzet van Sjoerd komt bij Max en Max geeft vanuit de andere flank weer voor op Tim, Tim kopt de bal fantastisch in de goal, hoppa de 2-0. Snel daarna kunnen we weer snel omschakelen en wordt er goed er goed overgespeeld in de 16 en kan Stijn scoren via de pass van Sjoerd, prima samen gespeeld. Met 3-0 gaan we tevreden de rust in. Na rust is GSBW beter en laten we het een beetje lopen. Maar na 10 minuten schakelen we toch weer om en begint het weer te lopen. Het spel gaat op en neer en GSBW krijgt een penalty. Maar Joep pakt de bal fantastisch en houdt de nul. Daan gaat eruit voor Stein en ook Tim gaat eruit en Joep komt erin. In het laatste deel krijgen we nog veel kansen en uiteindelijk kan Tesfu fraai de 4-0 maken op aangeven van Thijs. Al met al een lekker pot tegen een leuke tegenstander. Nu op naar Sarto. Rest ons om Joep, Daan en Stein te bedanken voor het helpen van ons team.