Rijen JO17-1 speelt gelijk bij Gilze, na een bikkelharde wedstrijd

Rijen JO17-1
01-12-2018

Scheidsrechter:   C. (Cemal) Sayim
Vorige week pakte we koeltjes de 3 punten tegen Baronie.
Thuis op onze hoofdveld draaien we dus lekker.
Sjoerd maakte de 1-1 via assist van Thomas, Sjoerd maakt ook de 2-1 via een lage corner van Tim. Stijn O maakt netjes de 3-1 wederom via een assist van Tim. Op maandag nog een potje tegen Desk (hoofdklasse) waarbij het 2-2 was geworden.
Dus met goede moed naar onze vrienden in Gilze.

We begonnen vandaag sterk en hadden het betere van het spel.
We krijgen wat kansen maar door de sterke wind is het telkens net niet. Gilze speelt hard in de duels en op de man, na twee elleboogstoten moet dan ook Pharrell eruit met een bloedneus en teveel pijn. Jammer want hij speelde goed als CV.
Maar goed, Bent naar CV en Santi op linksback.
Het spel werd wat rommelig en de lijn was er een beetje uit. Gilze kwam ook beter in de wedstrijd en gingen gelukkig ook meer opbouwen i.p.v. elke keer de lange bal te spelen.
Na een scrimmage op de 16 schiet Tesfu de bal de verkeerde kant op en recht in de voeten van de spits, deze kan helaas het cadeautje afmaken en staan we onverdiend met 1-0 achter en kunnen we de rust in.
2e helft blijft rommelig en niet goed van onze kant, we zijn behoorlijk ontstemd van het harde spel van Gilze en de Scheidsrechter laat veel te veel toe.
Maar goed toch maken we snel in de 2e helft de 1-1 via een fantastisch schot van Stijn O, recht in de kruising, hoppa Stijn, zo laat je zien hoe het moet.
Gilze gooit er nog meer strijd in en we gaan er helaas in mee en vergeten lekker te voetballen.
Thomas wordt met twee benen tegelijk keihard onderuit gehaald, wat een donker rode kaart was, maar we kregen zelfs geen vrije trap.
Daarna gaat Santi weer eens sterk door op links maar wordt grof onder uitgehaald en moet er vanaf met een zware enkelblessure (na onderzoek in het ziekenhuis blijkt er een scheurtje in de enkel te zitten, beterschap Santi!!). Met 10 man dus verder en we krijgen nog de opgelegde kans voor de winnende, maar Tesfu schiet naast, jammer jammer jammer.
Daarna is de wedstrijd gedaan en blijft het 1-1 na een vervelende wedstrijd, jammer dat het zo moet.
Wij zullen dit goed evalueren en ik hoop dat Gilze en de scheidsrechter ook eens in de spiegel kijken en aan zelfreflectie doen, ik hoop het, zodat het de volgende keer een betere en leukere wedstrijd is voor beide teams.

We zijn 3e geworden in de poule en kunnen ons gaan opmaken voor de poule waarbij de kampioen naar de hoofdklasse gaat.
Mooie uitdaging en met beter voetbal en nog meer strijd moeten we weer hoog kunnen eindigen en met een beetje geluk halen we het net als vorig jaar met JO15-1.