JO17-1 heeft een off-day tegen RWB

Rijen JO17-1
29-09-2018

Scheidsrechter:   N (Nicky) Ligtvoet
Vandaag moesten we tegen het sterke RWB.
RWB is sterk door de bekerronden gekomen met 3 winstpartijen tegen hoofdklasse, 3e en 4e divisie clubs.
Ondanks onze waarschuwingen waren we niet scherp in de warming up en dat trokken we consequent door in de wedstrijd.
Het was een slappe vertoning in de 1e 20 minuten en we stonden dan ook terecht met 2-0 achter.
RWB speelde goed en fysiek maar liet ook duidelijk hun manco zien.
Snel geïrriteerde spelers en veel onnodige overtredingen en woordenwisselingen. Hier konden we deels misbruik van maken en in het 2e deel van de 1e helft kregen we een paar goede kansen met name via Thomas.
Maar we gaan teleurgesteld de rust in.
2e helft zijn we sterker en wordt er wel iets harder gewerkt door de meesten. We krijgen diverse kansen, Thomas wordt vrijgespeeld voor open goal maar schiet niet goed in, dit was de kans op de aansluittreffer. We blijven vooruit voetballen en er blijven kansjes komen. Maar uit het niets en slecht of juist niet mee verdedigen van een van onze middenvelders maken zij 3-0.
Daarna wordt het onrustig op het veld en gaan we dom genoeg mee in het vervelende spelletje van RWB.
De scheidsrechter stopt de wedstrijd terecht en de trainers en aanvoerders worden bij elkaar geroepen. Na wat discussies en verwijten naar elkaar toe besluiten we toch maar om de wedstrijd uit te spelen. Helaas wel met 10 man.
Laatste 20 minuten komen Bart en Samuel erin ten koste van Sjoerd en Tesfu die we beide willen sparen!
We blijven met 10 man knokken en dat is het positieve van alles.
We krijgen zelfs nog een paar goede kansen.
Maar door de drive naar voren kan RWB via een countertje de 4-0 binnen schieten.
Wedstrijd gespeeld en snel vergeten.
Leren van de lakse houding en geen werklust. Wil je winnen dan zul je harder en beter moeten trainen, goede warming-up doen en scherp starten aan elke wedstrijd. We blijven hierop hameren.
Nu op naar TSC.
Bart en Samuel bedankt voor het meedoen vanuit de JO17-2.