Rijen JO17-1 pakt winst tegen JEKA maar gaat niet door in de beker

JEKA JO17-1
15-09-2018

Scheidsrechter:   M.L.P. (Mario) Pennings
Na twee oefenwedstrijden en 3 bekerwedstrijden is de voorbereiding voorbij.

De 1e bekerwedstrijd tegen TVC was een pot die gelijk opging. We hadden de betere kansen en met goals van Stino, Sjoerd en Tesfu was de uitslag 3-2 voor Rijen. Dit ondanks de vele blessures waardoor we vrijwel de 2e helft met 10 man hebben gespeeld.
De 2e wedstrijd was uit bij Baronie, zij spelen in de 3e divisie dus we wisten dat het zwaar ging worden. De 1e helft waren we heel goed en hadden Baronie in de houtgreep, alleen konden we het telkens niet afmaken. Door de voetbalslimheid van Baronie scoorde zij wel 2 x en gingen we de rust in met een 2-0 achterstand, onterecht maar dat is voetbal als je zelf niet tot scoren komt. De 2e helft laat Baronie weer zien hoe efficiƫnt voetbal kan zijn en binnen 10 minuten staat het 4-0, daarna maakt Stijn nog knap de 4-1. Maar snel daarna krijgt Stijn 2 x geel en kan gaan douchen. Wedstrijd is gespeeld en Baronie loopt uit naar een 7-1. Zeer geflatteerd maar wel terecht verloren.
De laatste bekerpot is tegen JEKA, spelend 1 klasse hoger dan wij. We begonnen onrustig en onze tactiek kwam er niet goed uit, mede door het slimme spel van JEKA. Maar goed we kregen toch een paar goede kansen de 1e helft maar een goal maken zat er niet in. De 2e helft starten we een stuk beter en blijven de meeste beter in hun teamtaak. In de 15e minuut kan dan ook Max fraai afronden na een mooie pass van Sjoerd. Snel daarna krijgt JEKA een penalty cadeau, maar onze Joep stopt de penalty fantastisch. Dan is het heel zuur voor Joep en het team dat hij eraf moet met een schouderblussure, balen. Stino moet dus nood gedwongen in de goal. JEKA ruikt hun kansen en zetten er druk op en krijgen ook een paar goed kansen, maar door goed keeperswerk van Stino en goed verdedigingswerk komen ze niet tot score, En na 80 minuten staat er dan ook 1-0 op het scorebord, een verdiende overwinning na hard werken en veel pech.

Nu op naar de competitie, 22 september komt Gudok op bezoek. Gudok is de kampioen kandidaat dus we moeten er volle bak tegen aan.