Mooi afscheid Gijs Vromans

VOAB 1
27-05-2018

Scheidsrechter:   H.C.A. (Haico) Michielsen

Dit verslag gaat over de wedstrijd de wedstrijd Rijen – VOAB. Onze Gijs, clubman pur sang, heeft de afgelopen jaren er mede voor gezorgd dat VV Rijen 1van een wankele 3e klasser een stabiele 2 klasser is geworden. Gijs heeft een geboren Rijen (RAC) hart. Daar had onze Henk wel voor gezorgd. Het team van Gijs, Bram Lenaerts, Joep Roest, Bram Aben, Freek Trommelen e.a. zorgde uiteindelijk voor een goede aanvoer van talentvolle spelers naar de selectie. Oud aanvoerder Lenaert Kessels zei eindelijk weer eens wat voetballers erbij, dit maakt het voor ons makkelijker om te stoppen. Maar even terugkomend op Gijs. In gevallen in de afscheidswedstrijd tegen VOAB, scoren en gewisseld worden. Van zo’n scenario kun je alleen dromen. En dan nog van de week getrouwd zijn. Kan het nog  mooier. Chapeau Gijs bedankt voor de ruim 150 wedstrijden voor Rijen 1 en de 25 goals, maar vooral voor je inzet en betrokkenheid bij ons Rijen. Gijsje bedankt en succes bij Rijen zaterdag 2.

Ook nemen we helaas afscheid van onze aanvoerder Thom Avontuur. Thom gaat de uitdaging aan bij VV Dongen, spelend in de 3e Divisie zondag. Thom een mooie uitdaging en passend bij je ambitie. Een groot deel van jeugd heb je voor Rijen gespeeld, buiten het uitstapje naar NAC Breda,  in het team met o.a. .Joey Jacobs, Thomas Dols, Jens van der Steen en Davey Voermans. Vier jaar heb je je bijdrage gehad voor Rijen 1. De laatste jaren als aanvoerder van de jonge bende. Klasse hoe je het met je studie allemaal gemanaged hebt gekregen. Thom die positie 6 bij VV dongen wordt voor jou. Opa Piet en de familie Avontuur mogen nu naar Dongen, maar Loek van den Oudenhoven zal ze wel geleiden.

Er is afgelopen zondag nog gevoetbald. Rijen speelde tegen VOAB, de nummer 4. Rijen was de voetballende ploeg. Na een 10 minuten werd een inzet van Glenn van Riel afgeblokt en die bal viel voor Thom, die koel de 1-0 maakte. VOAB creëerde weinig tot niets en daar waar nodig was onze goalie Merwin de Jongh erg adequaat. Klasse Merwin. Rijen kreeg nog een paar kansen in de eerste helft, maar de koelheid ontbrak. De tweede helft begon VOAB sterker. Ze waren goed in het versieren van vrije trappen, toch een geducht wapen van de Tilburgers. 10 minuten voor tijd kwam een combinatie via Joey, Thomas en Thom op de pantoffel van Gijs, die de bevrijdende 2-0 binnenschoot. Na de publiekswissel was er nog een goal van Rijen. Luc Heestermans gaf  een gave assist op Bram Weijerman, die met de kop scoorde de 3-0. Bram je eerste goal voor Rijen 1, hopelijk volgen er nog veel. Rijen wint verdiend van het hoger geklasseerde VOAB. Vorig jaar 6 punten naar Tilburg en dit jaar 6 punten voor Rijen. Chapeau mannen. Dank nog aan onze trouwe supporters, die er een nog een mooi feestje van hebben gemaakt. Hugo, de teammanager van Rijen zorgde nog voor een mooi seizoeneinde. Rijen speelt volgend jaar weer 2e klasse. FD