JO19-1 zorgt ondanks verlies voor klasse-behoud

WSC JO19-1
12-05-2018

Scheidsrechter:   A.E.M. (Ton) deLeeuw
Als gevolg van de midweekse wedstrijden was al duidelijk geworden dat we ons hadden verzekerd van een jaar langer verblijf in de 4e divisie.
Jongens een prestatie van formaat waarvoor van harte gefeliciteerd.
De wedstrijd van vandaag had als inzet de 5e positie.
Een beter startend WSC nam al binnen 10 minuten de leiding. Iets teveel spelers voor de bal zorgden achterin voor een probleem; 0-1.
Gelukkig bleek dit de aanzet tot meer aanvallende daden van onze kant, wat leidde tot de gelijkmaker na 25 minuten. Een fraaie steekbal van Bram, en een goede loopactie van Jur, die de 1-1 binnenschoot. Tot aan de rust behielden wij het initiatief, helaas niet bekroond met een tweede treffer.
Vlak voor rust een communicatie-foutje tussen Bas (die verder weer uitstekend keepte) en Turkay. Uit de hoekschop scoorde WSC de 1-2.
Na rust een aantal wissels, daarbij opgeteld het warme weer, en de tweede helft was van een aanzienlijk lager niveau.
Een rommelig geheel, met een aantal kansen voor WSC, steeds goed door ons verdedigd (oa door B-speler Damon), en gekeept.
Wij stelden daar tegenover een goede kans voor Bram, en een paar halve kansjes. De tweede helft was op punten voor WSC, waardoor hun overwinning terecht mag worden genoemd.
Maar het overheersende gevoel na afloop was toch zeker het feit dat we ons veilig hebben gespeeld in deze klasse.
Zal de TC, alsmede de nieuwe trainer, een hele kluif aan hebben dit kunststukje volgend jaar te gaan herhalen.