JO15-1 pakt de koppositie na een moeizame overwinning in Tilburg

05-05-2018

Basis spelers:

Scheidsrechter:   C.L.L. (Corne) Schuurmans
Na 2 weken vakantie en weinig trainingsarbeid stond de wedstrijd tegen Het Zand op ons programma.
Met twee blessures en twee vakantiegangers moesten we aankloppen bij JO15-2. Van dit team deden Jasper-Wout-Niels-Samuel met ons mee.
Vanwege te laat komen van 2 spelers moesten we opstelling omgooien en starten we met Jasper en Niels in de basis.
Met de warming-up hadden we nog een tegenvaller en bleek dat Lorenzo toch niet kon starten en mocht Pharell toch starten.
Goed dan de wedstrijd op het warme kunstgras.
We begonnen onwennig en de opbouw was te traag en onnauwkeurig. Hierdoor kreeg Het Zand een paar goede kansen maar Wout stond prima te keepen.
Na 10 minuten gaat het tempo omhoog en dan gaat het gelijk een stuk beter. Tesfu wordt veelvuldig gezocht en ook Pharell schuift goed in. Na 15 minuten speelt Pharell, Tesfu vrij en Tesfu zoekt de combinatie met Bas en Tesfu kan fraai de 0-1 binnenschieten. Daarna gaan we goed door en zijn de betere ploeg, wederom wordt Tesfu gevonden en hij stuurt Bas de diepte in en Bas schiet net voorlangs, jammer.
Jasper wordt op rechts vaak goed ingespeeld en dit geeft best wat gevaar, alleen het rendement moet hoger, maar prima 1e helft van Jasper maar zeker ook van de rest van het team.
De 2e helft komt Santi erin voor Niels en gaat Bas naar het middenveld. Al snel kunnen we de 0-2 maken via een mooie vrije trap van de goed spelende Bent, Tesfu kan via een scrimmage de 0-2 intikken.
Na 10 minuten komt Samuel erin voor Stein op de rechterflank.
Het laatste deel van de 2e helft is zwaar en Het Zand gooit er nog wat frisse spelers in en we hebben het zwaar. Maar door te blijven knokken en wat geluk kan Wout de 0 houden.
Bas is op en we moeten toch nog 5 minuten Lorenzo inbrengen.
In de laatste minuut kan Tesfu de 0-3 binnenkoppen en ook hij heeft nu een mooie hattrick gemaakt, klasse!
Het was een zwaar potje maar gelukkig waren we over het algemeen beter in het positiespel en scherper voor de goal.
Door deze overwinning mogen we even genieten van de 1e plaats, maar het is spannend bovenin en 5-6 teams maken kans op het felbegeerde kampioenschap.
Vanaf nu hopen Tom en ik dat we het team compleet kunnen krijgen op de trainingen en de drie komende wedstrijden, we hebben iedereen keihard nodig om voor het maximale te gaan.
Rest ons om nogmaals de spelers van JO15-2 te bedanken!!