Moerse Boys uiterst effectief tegen Rijen

12-04-2018

Basis spelers:

Scheidsrechter:   L.R.M. Geertsen

Afgelopen donderdag stond de thuiswedstrijd tegen koploper Moerse Boys op het programma. Hoe zouden onze mannen zich herpakken na de oorwassing in Wouw. Rijen startte goed en won de meeste duels. Freek werd 2x in de diepte gezocht. De eerste keer was de bal te scherp voor Yassin en bij zijn 2e schot liet hij zich te ver naar buiten drukken. Rijen bleef lekker voetballen en er waren stevige duels. Er was nog een grote kans voor Rijen voordat Moerse Boys hun klasse liet zien. Uit het niets werd een voorzet van links gegeven en de volley ging net langs. Moerse Boys werd in de omschakeling gevaarlijker en werd een aantal keer discutabel afgevlagd. Halverwege de eerste helft kreeg Pim Goossens in buitenspel positie de bal in de diepte. Een aarzeling bij het vlaggen zorgde ervoor dat de scheidsrechter twijfelde en door liet spelen. Met dat cadeautje was Moerse Boys blij. Zelf de kansen niet maken en uit de eerste grote kans meteen achterstaan, iets dat je liever niet hebt. Rijen kreeg daarna een kans toen Freek Thom vrijspeelde aan de rechterzijde van het strafschop gebied. Zijn harde inzet ging over. Even later was de wedstrijd gespeeld. De Moerse Boys ging op links goed door. De voorzet van Marwin de Boer schoot door en werd teruggelegd in het keepergebied. Daan van de Broek was er als de kippen bij en maakte de 0-2. Rijen wilde wel, maar was te onzorgvuldig in de passing, terwijl de Moerse Boys rustig de wedstrijd probeerde uit te spelen.

De 2e helft was minder. Rijen wilde wel, maar kon niet. Er waren een paar goede kansen. Thom gaat aan de achterlijn goed door legt de bal op 11, maar Thomas zijn inzet is een gemakkelijke prooi voor de keeper. Ook een goede lage voorzet van Jens, na een slimme pass van Yassin, verdiende een beter lot, maar die bal werd goed verdedigd. Halverwege de 2e helft krijgt de Moerse Boys een terechte vrije trap. Uit een schitterend genomen vrije trap kopte Pim Goossens de 3e binnen en was de wedstrijd gespeeld. Moerse Boys was de slimmere ploeg en heeft op basis daarvan verdiend gewonnen. Rijen heeft de kansen gehad om een beter resultaat neer te zetten. Bij relatief veel aanvallen gingen de buiten spelers naar binnen, maar werd geen echt gevaar gesticht. Rijen heeft geen Arie Haan in het team. Zondag a.s. om 14.30 uur is op het Ryôdoom van Sportpark5Eiken de erg belangrijke zes punten wedstrijd tegen Uno Animo uit Loon op zand. Een counterteam bij uitstek. Toch zal een goed resultaat neergezet moeten worden omdat MOC 1917 in Tilburg heeft gewonnen van Sarto. Dank nog aan de trouwe supporters voor de ondersteuning. FD.