Oorwassing in Wouw

08-04-2018

Basis spelers:

Scheidsrechter:   W.J. Engelkes

Afgelopen zondag moest Rijen naar Wouw voor een wedstrijd tegen Cluzona. Cluzona staat op de 3e plaats en doet het erg goed. Het was een lekker voorjaarszonnetje waarop we lang gewacht hebben. Rijen begon gretig aan de wedstrijd en zette veel druk op de tegenstander. Echte kansen werden nog niet gecreëerd. Na 10 minuten kreeg Cluzona de eerste corner. Die werd meteen bij de eerste paal ingekopt door Marcel van der Sloot. Rijen bleef de bovenliggende partij. Gelijk was er kans van Thomas Dols, zijn draaihakje verraste helaas de keeper niet. Daarna waren nog kansen van Thom Avontuur, Paul Andrik, Luc Heestermans en Freek Trommelen, maar de bal wilde er niet in. Ook was er nog de fraaie boogbal van Joey Jacobs, maar zijn inzet belandde op de kruising. Cluzona had nog een kans, maar de Rijen verdediging onder leiding van Jordi Doms stond goed. De algehele verwachting was dat het in de 2e helft zou gebeuren. De eerste 10 minuten bleef Rijen de voetballende partij. Het slechten van het hecht verdedigingsblok werd moeilijker. Toch werd Thom vrijgezet voor de keeper, maar de gelijkmaker werd niet gemaakt. Uit de tegenaanval werden op de achterlijn 2 spelers van Rijen gedold. Er volgende een totaal mislukte voorzet, die aan de zijkant opgepikt werd door Cluzona. Er volgde een wereldgoal van 25 meter in de kruising en het stond plots 2-0. Balverlies op het middenveld zorgde ervoor dat Ruben Maas de bal zo kon meenemen en lobde de bal over Joep Dames. De bal kwam op de lat en sprong ver terug. Hierdoor kon Cluzona eenvoudig de 3-0 maken. Rijen creëerde ook nog een aantal grote kansen van Thomas, Paul, Yassin, Joey en Freek, meestal uit goed teruggelegde ballen op de 16, maar de meeste schoten gingen naast. Mannen dat moet beter. Cluzona was in zijn element en counterde naar een 4-0 en 5-0 van Ruben Maas. Een geflatteerde nederlaag tegen een goede ploeg, die in de organisatie bleef spelen ondanks de ruime voorsprong. Geen uitslag om vol vertrouwen te gaan spelen tegen koploper de Moerse Boys, die donderdag om 20 uur tegen elkaar spelen op het Ryôdoom van Sportpark5Eiken. Zondag a.s. ontvangt Rijen Uno Animo, dat net als Rijen de punten hard nodig heeft. Dus 2 interessante wedstrijden in 4 dagen voor onze vaandeldragers. Mannen herpak je en ga er vol goede moed weer tegenaan. Dank nog aan de trouwe supporters, die ook de weg naar Wouw wisten te vinden. FD.