VIJF MINUTEN DOEN RIJEN 1 DE DAS OM.

Datum 01-10-2017
Tijd 14:30
Thuis Rijen 1
Uit Cluzona 1
Scheidsrechter L.R.M. (Lennart) Geertsen
Eindstand 1 - 2
02 oktober 2017 door Trommelen, Frank

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen, op ons mooie Ryôdoom van Sportpark5Eiken, was tegen Cluzona uit Wouw. Cluzona had van MOC gewonnen en Rijen speelde in Made gelijk. Cluzona is gepromoveerd en kende vorig jaar een erg goed seizoen. Rijen was voorheen gewaarschuwd voor Ruben Maas, de topschutter van Cluzona. Het begin van de wedstrijd was aftastend. Cluzona koos voor een systeem van een hechte verdediging met de lange bal op de snelle behendige aanval en Rijen speelde het vertrouwde combinatie voetbal. Cluzona loerend op de omschakeling en Rijen, die na de eerste minuten, meer en meer vat op de wedstrijd kreeg. Er werd regelmatig goed gecombineerd maar de  beslissende pass zat er nog niet in. De goed spelende Thomas Dols draaide na een kwartier van links goed naar binnen en vond Freek Trommelen, die doorkopte op Yassin Ben Massaoud. In tweede instantie maakte Yassin de verdiende 1-0. Van de voorsprong kon helaas maar kort worden genoten. Een foute inspeelpass van Rijen stelde Cluzona in staat om om te schakelen. Ruben Maas zocht de diepte, de Rijen verdediging was hierdoor niet goed georganiseerd, waardoor een voorzet van Maas bij de 2e paal door Wesley Smits doeltreffend werd afgerond. Rijen was daarna nog niet goed bij de les. Een te nonchalante actie zorgde ervoor dat Cluzona erg gemakkelijk kon omschakelen. Freek moest noodgedwongen een overtreding maken net voor de 16. De Rijen muur stond niet goed. Maas plaatste de bal op de positie waar Smits naast de muur stond, hierdoor had keeper Joep Dames het nakijken. Cluzona had daarna nog 2 goede mogelijkheden, maar Dames was adequaat. Rijen speelde goed tot aan de 16, maar de finesse ontbrak. Net voor rust had Thomas Dols nog een goede actie in de 16, zijn voorzet werd net gemist. Eigenlijk had dat de gelijkmaker moeten zijn. In het begin van de tweede helft was Rijen nog te veel bezig met de omzetting in het team. Cluzona kreeg 2 redelijke kansen, maar ook daar ontbrak de precisie. Rijen wilde wel op zoek naar de gelijkmaker, maar de keuzes waren de verkeerde of de eindpass was te onnauwkeurig. Er waren nog een paar goede kansen van Thom Avontuur en Yassin. Ook Joep Roest was met een kopbal uit een corner dicht bij de gelijkmaker. Ook Cluzona bleef uit de omschakeling een paar keer gevaarlijk, maar ook daar ontbrak de nauwkeurigheid. De laatste minuten geloofde Rijen er niet meer in, of dat straalde ze in ieder geval wel uit. Een nederlaag tegen een slimmere ploeg is de eindconclusie van deze wedstrijd. Voetballend was Rijen eigenlijk beter, maar de slimmigheden ontbraken. Dank nog aan de trouwe supporters, die in volle getale aanwezig waren. Volgende week thuis tegen MOC zal Rijen zich moet herpakken. FD.