Rijen wordt 2 punten onthouden in Made

Uit Rijen 1
Eindstand 1 - 1
25 september 2017

Op het sportpark de Schietberg in Made was voor Rijen 1 de seizoen opening. Vorig jaar werd verloren tegen deze fysieke tegenstander. Rijen 1 was van plan revanche te nemen en goed aan het seizoen te beginnen. Rijen begon goed aan de wedstrijd. De duels werden op het middenveld gewonnen en er werd verzorgd gecombineerd. Het eerste wapenfeit was een afstandsschot van Rutger van den Heuvel, die zag dat keeper te ver voor het goal stond. Daarna werd te veel van afstand geschoten, wat weinig gevaar opleverde. Rijen zag dat ook in en ging weer combineren. Op de rechterzijde werd regelmatig de achterlijn gehaald. Uit een voorzet van de goed spelende Jens van der Steen maakte Rutger de verdiende 0-1. Rijen bleef  de bovenliggende ploeg, maar verzaakte de marge te vergroten. Met een aantal goede acties en dito schoten stichtte Thomas Dols voor enig gevaar, maar zijn inzetten misten kracht of richting. Made loerde op de corner of de vrije trap om voor enig gevaar voor het  Rijen goal te zorgen. Het centrale duo van Joep Roest en de debuterende Glenn van Riel hielden zich gemakkelijk staande. Net voor rust kreeg de voor de geblesseerde Rutger ingevallen Luuk Heestermans, na een mooie aanval en actie, een goede kans, maar de bal ging net aan de verkeerde kant van de paal. De tweede helft was van een beduidend minder niveau. Madese Boys zocht met de lange bal de gelijkmaker en Rijen lukte het niet om verder uit te lopen.

Na 10 minuten in de 2e helft was er een ongelukkige hoofdbotsing tussen Glenn van Riel en Richard Ramstijn van Made. Beide spelers staakten de wedstrijd en moesten met hun hoofdverwondingen naar het ziekenhuis. In het vervolg van de wedstrijd was Rijen te  onnauwkeurig in de passing en Madese Boys bleef alleen maar zoeken naar hun Messi, Bjorn de Bruijn. Een pluim voor onze Jens van der Steen,  die de Made vedette Bjorn uit de wedstrijd speelde. Madese boys stelde daar weinig tegenover buiten een vrije trap van Werner Marijnissen en een schot van diezelfde Werner, die door Joep Dames werd gekeerd. De scheidsrechter bepaalde helaas het lot van de wedstrijd. Een goede indraaiende voorzet van Thomas werd door Freek Trommelen goed terug gelegd op Thom Avontuur, maar zijn goal werd ten onrechte afgekeurd na erg dubieus vlaggen van de grensrechter van Madese Boys. In een slotoffensief pompte Madese Boys de bal voor de goal. Onze keeper werd in het vijf meter gebied zwaar geattaqueerd, maar nu werd niets gezien. De afvallende bal viel na een kopbal van Koen van der Pluijm in de verre hoek en Madese Boys maakte alsnog de gelijkmaker. Rijen verdiende meer, maar de medewerking ontbrak. Vorig jaar bleven de 3 punten in Made, dus de enige schale troost is het eerste punt dat Rijen 1 in Made heeft gepakt. Volgende week zondag de moeilijke thuiswedstrijd tegen het Cluzona van ex-prof marcel van der Sloot en gemakkelijk scorende Ruben Maas. Promovendus Cluzona won en speelde afgelopen zondag 1e klasser degradant MOC’17 van de mat. Dat kan een interessant potje worden. Nog dank aan het trouwe publiek, die weer in Made aanwezig waren. FD.