• Kunstgras is voor onze voetbalvereniging essentieel om ambities, maar vooral continuïteit, te waarborgen.

Binnenkort wordt de toplaag van de kunstgrasvelden “vijf” en “zes” vervangen. Beide velden zijn aan vervanging toe. Vroeger werd gedacht dat kunstgrasvelden minstens twaalf, dertien jaar mee zouden gaan. Inmiddels leert de ervaring dat het kunstgras in veel gevallen na een jaar of tien wel op is.

Kunstgrasvelden moeten volgens de KNVB-regels voor het eerst na acht jaar gekeurd worden. Uit de testen van vorig jaar echter bleek dat de velden niet meer voldoen aan technische eisen, zoals fatsoenlijk stuitgedrag van de bal en het maken van slidings zonder risico’s. Daarom wordt nu geïnvesteerd in nieuwe toplagen. Gelet op de discussies over de gezondheidsrisico’s rondom de “infill” van kunstgrasvelden voldoet deze aan alle geldende eisen. Er wordt inmiddels gewerkt aan een vierde generatie kunstgras, waar infill niet meer nodig is. Dan zijn hooguit producten als zand of iets dergelijks nodig. Dat zien we bij een volgende vervanging wel weer.

Periode

Omdat verwacht wordt dat de coronaproblematiek volgend voetbalseizoen (o.o.v.) een gepasseerd station zal zijn, is er heel bewust gekozen om te vernieuwen in de periode startend vanaf 31 mei tot en met 9 juli. Gelijktijdig is er ook groot onderhoud aan de natuurgrasvelden gepland. Alleen op deze manier – zo verwachten wij – kunnen we het voetbalseizoen 2021-2022 op een normale manier starten.

Verboden toegang

Omdat er gedurende de periode vanaf 31 mei t/m 9 juli sprake is van zwaar materieel is het sportpark verboden gebied voor alle leden/ niet leden. Tijdens deze werkzaamheden kan ook het pad naar hockeyclub Gilze-Rijen niet gebruikt worden.

Normaliter kunnen we vanaf 9 juli weer op frisse “ondergronden” voetballen.