• Toespraak coronavirus 14 december:

Op maandag 14 december was premier Mark Rutte weer op televisie.
    Hij vertelde hoe het nu gaat met het coronavirus.
    De belangrijkste dingen leggen we uit.

• Het aantal coronabesmettingen loopt op.
    • Elke dag komen er nog veel besmettingen bij.
    • Ook moeten elke dag meer mensen naar het ziekenhuis.
    • Daarom gaat Nederland vanaf dinsdag 15 december in een lockdown.
    • De lockdown duurt zeker tot en met dinsdag 19 januari.

Voor v.v. Rijen betekent dat het volgende:

1. Voor de senioren geldt ook voor de voetbal een lockdown op trainingen, omdat trainen met 2-en op anderhalve meter ondoenlijk is. Los van alle andere bewegingen in- en op het sportpark. Dat betekent dat de senioren vanaf 15 december t/m 18 januari niet kunnen trainen. Afhankelijk van de info op 12 januari kijken we of eerder opstarten mogelijk wordt.
    2. Voor de jeugd is er niets veranderd en blijven we trainen tot en met donderdag 17 december, dan start de winterstop tot maandag 4 januari. We geven de trainers wel de vrijheid zelf per elftal te beslissen of ze willen trainen of niet als ze het vanwege gezondheidsrisico’s te riskant vinden. Als er besloten wordt NIET te trainen dienen wel de consul/terreinknecht en de coördinator afgelasting trainingen ingelicht te worden!! De keuze om de jeugd wel te laten trainen is omdat de scholen ook dicht gaan en de kinderen graag naar buiten gaan om te sporten wat we maximaal willen faciliteren en de jeugd niet willen ontnemen.
    3. Omdat de jeugd ook nog onderlinge wedstrijden mogen spelen, kan er weer worden ingetekend op velden voor wedstrijden per 9 januari door een mailtje te sturen naar assistentie@vvrijen.nl
    4. We hebben besloten de jeugdtrainingsdag voor de bovenbouw van aanstaande zaterdag NIET door te laten gaan. We hebben teveel “ouderen” op de been en daarnaast brengen we zo’n 150 kinderen bij elkaar wat niet past bij de huidige regelgeving om groepen juist niet bij elkaar te brengen. We gaan deze dag zeker opzetten, vanuit bestuur hopen we dit mogelijk 23 januari te kunnen organiseren mede afhankelijk van de plannen van het kabinet en de KNVB rondom competitie hervattingen.

Blijf positief en houd vol!!!!!!!!!