• Update coronavirus

Wekenlang lagen de voetbalvelden er stil bij vanwege de maatregelen tegen het coronavirus. Maar nu zien wij het eerste lichtpuntje om de verenigingsactiviteiten weer voorzichtig op te kunnen starten: vorige week heeft het kabinet besloten dat jeugd tot en met 12 jaar en van 13 tot en met 18 jaar vanaf 29 april weer georganiseerd en beheersbaar mag gaan trainen.

Vertraging

Het vrijgeven van het sporten volgens de overheid is echter nog niet zo makkelijk. Het behelst enorm veel restricties waaraan – in een voorstel aan de gemeente – voldaan moet worden. We verwachten hierin ook wat van de gemeente en hebben onze vragen/verzoeken op 28 april teruggelegd bij de gemeente. Ook moeten we goed afstemmen over start- en eindtijden met hockeyclub Gilze-Rijen omdat we dezelfde accommodatie en toegangspoort gebruiken. We hebben dus meer tijd nodig en er zal dus niet eerder kunnen worden getraind totdat we een gezamenlijk plan en akkoord hebben met de hockey en de gemeente. Ook v.v. Rijen moet voldoen aan het sportprotocol met behoorlijk wat aandachtspunten. Het bedoelde protocol kun je hier nalezen: https://nocnsf.nl/sportprotocol.

Op dit moment zijn de contacten met de gemeente en de hockeyclub al gelegd. We zijn ook gestart met het bedenken en ontwikkelen van een nieuw rooster/trainingsschema. Omdat het alternatieve “corona-schema” moet voldoen aan allerlei regels, wordt er eenmalig een schema gemaakt en gepresenteerd. Het is straks niet mogelijk hierop te reageren met vragen over wijzigingen in verband met bijvoorbeeld persoonlijke omstandigheden. Corona vraagt veel flexibiliteit, dat is hierin niet anders. De nieuwe indeling staat dus volledig los van onze normaal geldende “eigen” trainingsschema’s.

We inventariseren via de coördinatoren welke trainers straks beschikbaar en bereid zijn om te trainen. Zodra wij alle relevante informatie hebben verzameld en verantwoorde protocollen hebben opgesteld, kunnen we trainingen pas daadwerkelijk laten uitvoeren en dus helaas niet eerder. Feit is dat op 29 april starten sowieso niet haalbaar is. Hou hier dus rekening mee.

Wij blijven jullie op de hoogte houden over nieuwe ontwikkelingen en staan open voor suggesties hoe wij onze jeugd de komende periode weer met heel veel plezier kunnen laten sporten.

Met sportieve groet,

Bestuur v.v. Rijen