Nieuws

Terugblik kampeerweekend 2014

07 juni 2014
Het kampeerweekend van v.v. Rijen met als thema “Brazilië WK 2014” is al Zumba dansend van start gegaan. Iedereen, zelfs het publiek, dus de ouders deden mee. Onder professionele begeleiding van Zumba instructrice Linda van Dop van “De Factory Sport & Fun” werden de spieren opgewarmd. Ook de teamleiders moesten er aan geloven. Sommige probeerden er onderuit te komen maar helaas. Voorzitter Wim Broeders  sprak iedereen nog even toe en wenste ons een heerlijk weekend toe. Verder deelde hij mee dat de Nederlandse Leeuw in de vorm van de nieuwe hoofdsponsor ING de komende jaren op de shirts van v.v. Rijen zal staan.
Voordat er aan de Zumba warming-up begonnen kon worden werden de 12 teams één voor één voorgesteld aan het publiek door ons house speaker Ruud van Iersel. Ieder land (team) stond netjes opgesteld (hand op het hart, he Ruud!) voor de tribune waarbij het volkslied gespeeld werd en de ouders en de toegestroomde pers de mogelijkheid hadden om de van Persies in spe, 119 in totaal, te fotograferen. Zo doen mee aan dit evenement de Oranje Olifanten uit Ivoorkust, De Ontembare Leeuwen uit Kameroen, De Super Adelaars uit Nigeria, De Zwarte Sterren uit Ghana, De Woestijnvossen uit Algerije, De Tijgers van Azië uit Zuid-Korea, De Rode Duivels uit België, De Drie Leeuwen uit Engeland, De Azzurri Blauwen uit Italië, De Sneeuwluipaarden uit Rusland, De Rode Woede uit Spanje en De Goddelijke Kanaries uit Brazilië.
Het eerste onderdeel waarop de krachten tussen de teams onderling gemeten kon worden was de 12-kamp. Hier mochten de befaamde twistladder en stormbaan natuurlijk niet ontbreken! Er werd gestreden tot het bittere eind. Er was geen directe tegenstander dus ze moesten het allemaal zelf doen. De teamleiders, de een fanatieker dan de ander, moedigde de spelers dan ook aan om tot het uiterste te gaan. De spelleiders hadden nu ook weer hun best gedaan om nieuwe originele spellen te bedenken. Zo waren er onder andere nieuw dit jaar de kopstootrace, het liaan slingeren, het zeilvolleybal, de boomstamestafette, het blikschieten en het mijnenveld.
Het tweede onderdeel van deze avond werd georganiseerd door de selectiespelers van Rijen in samenwerking met de spelleiding. Hier werden de Robbens in spe getest op hun voetbalvaardigheden met onder andere een shoot-out. Hier werd wel tegen een directe tegenstander gespeeld. Vaak in de 4 tegen 4 spelvorm al dan niet met een keeper. Dit gaf een mooi beeld van wat de teamleiders konden verwachten van het voetbaltoernooi morgen en wat voor tactiek ze op hun spelers konden loslaten.
Als extra element werden aan het eind van de avond voor het slapen gaan en het befaamde kussengevecht per team het sportiefste teamlid bekend gemaakt. Dit teamlid kreeg een mooi aandenken in de vorm van een medaille.

Zaterdag begon al weer vroeg met het ontbijt om half 8. Sommige deelnemers hadden wat moeite met opstaan, na een lange nacht vol kussengevechten. Maar het rustige begin werd al snel een klein feestje. Bram Zijlmans was jarig en daarom werd hij even in het zonnetje gezet en door 120 kinderen enthousiast toegezongen. In de ochtend stonden de eerste speelrondes van het voetbaltoernooi op het programma. De vele wedstrijden werden in uitstekend voetbalweer afgewerkt, met dank aan de prima leiding van de jeugdscheidsrechters. 
Iedereen had tegen lunchtijd echt stevige honger gekregen van alle inspanningeb. Helaas moesten we uurtje langer wachten omdat onze frietkar een afslag had gemist. Voor en na ‘ de vette hap’  gingen de teams met elkaar de strijd aan op de stormbaan. In een spectaculaire race gingen 20 kinderen tegelijkertijd over de stormbaan met als doel om als eerste met het hele team over de finish te komen.
Het volle programma ging daarna gelijk over in de 6 kamp. Met spellen als de skelterrace, de twistladder, de skippy slag race en de panna knock-out konden weer punten verdiend worden voor het algemeen klassement.
Heel even hadden we tijd voor een ijsje, wat drinken en een klein beetje rust. Daarna moesten we snel aan de bak met de kruisfinales van het voetbaltoernooi. Op hetzelfde moment speelden we ook Megabal en Haasje-trap, bekend van Zappsport.
Een drukke dag was nog steeds niet voorbij. Het cateringteam had samen met enkele hulpouders een heerlijk BBQ bereid. Toen de honger was gestild, gingen alle teams het bos in voor een potje levend stratego. Als afsluiting van de dag was er het groot vv rijen ganzenbord, met tal van moeilijke hindernissen voor de deelnemers.
De dag werd wederom afgesloten in ons eigen Holland Heineken House. Er was speciale aandacht voor de pechvogels, die met een mooie medaille nog een extra hart onder riem werd gestoken. 

Op zondagmorgen was het al een stuk rustiger. De inspanningen van de dagen ervoor begonnen bij enkele deelnemers al hun tol te eisen. Toch moesten ze nog even flink aan de bak voor de een goede eindklassering in het algemeen klassement. 6 van de 12 teams hadden nog zicht op de eindoverwinning. Goede scores bij het 4x4 touwtrekken en de finalewedstrijden van het voetbaltoernooi waren doorslaggevend.
Vanaf 10 uur kwamen de papa's en mama's kijken bij de laatste wedstrijden. Het werd al snel gezellig druk op het sportpark. Na de laatste voetbalwedstrijden zijn snel alle scores verwerkt en konden we overgaan tot de huldiging en afsluitingsceremonie.
Het kampeerweekend 2014 is gewonnen door het team 'De Super Adelaars' onder leiding van Ankie Biemans. Onder luid applaus werden zij gehuldigd. Een eervolle vermelding was er voor 'De Rode Duivels' onder leiding van Erik van Loon. Zij gingen met de prijs voor het sportiefste team naar huis.

We kunnen terugblikken op een zeer geslaagd weekend. En we hopen jullie volgend jaar graag weer te zien.

De sponsors die dit kampeerweekend mede mogelijk maakten zijn:
Jumbo Hapers - Drukkerij Lankhorst -  Lubo prevent - Jack Michielsen -  Wildkamp – Peer “de Tegelzetter” – Lichtwerk (Ruut Dijkstra) – ’t Vermaeck - Leon Capitein –Tieman Trading -   Bruna Rijen - Pennen Party World - Van Hoeckel Gereedschapservices  – Vivante van  Lisdonk – Fa. Maas Kip en Kalkoen –  Everything Sweet - GibbonSport – Sportcafe Rijen – Heidi’s Bloemerij - Factory Sport en Fun – Baans Catering.

De foto's kunnen bekeken worden via het fotoalbum in het menu bovenaan deze site.
Of via Picasa: https://plus.google.com/u/0/photos/114159729723407604315/albums


 
  22 juni 2019 Ouder-Kind wedstrijden met aansluitend de mogelijkheid  om een stukje vlees van de barbecue te eten… Meer >
 
www.vvrijen.nl
 
Door een storing op de site is het momenteel niet gelukt om het artikel "Inschrijven Kamp onder 13,12 en 11" te plaatsen. Via deze… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
20-10-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-10-2015 Meer >

 
 
 
 
 
26-09-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
28-06-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven