Voorbeschouwing Rijen 1 -- Sarto 1

14 maart 2019 door Frank Trommelen

Het lijkt wel of de herfst is teruggekeerd. Neerslag en wind teisteren het voetbalprogramma in het amateurvoetbal. Zondag was de wedstrijd in Waalwijk tegen WSC afgelast vanwege het potentiële gevaar van een stormongeluk. Afgelopen dinsdag ging de uitwedstrijd in Loon op Zand tegen Uno Animo wel door. De aanvang werd vanwege een flinke bui 10 minuten uitgesteld. Rijen kreeg direct in het begin een grote kans, maar de bal voor open goal belandde op de paal. Daarna pakte Uno Animo het spel op en zocht steeds naar de snelle Rik van Loon. Wat Maas voor Cluzona is is van Loon voor Uno. In de 8ste minuut kwam van Loon vrij op de keeper af en opende de score. Rijen ging op zoek naar de gelijkmaker, maar was regelmatig te slordig in de passing. Er waren toch een paar kansen voor Rijen. Halverwege de eerste helft ging de gelijkmaker van Thomas Dols niet door. De scheidsrechter wees eerst vol overtuiging naar de middenstio, maar volgde daarna helaas de discutabele buitenspelvlagger van UA op. Vijf minuten later mocht UA op de rand van buitenspel wel doorgaan en maakte de 2-0. Rijen ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Een goede lage voorzet van Rutger van den Heuvel kon door Freek net niet worden ingetikt. Over de grond lag meer gevaar dan bij de ballen in de drukke trechter, waar de robuuste UA-verdedigers in hun element waren. Net voor rust kreeg Luc Haagh nog een goede kans, maar zijn inzet werd uit de onder hoek getikt. In de tweede helft maakte Luc Heestermans snel de 2-1 met een goed afstandsschot na een afgeslagen corner. Er was even hoop op een beter resultaat. Een aantal Rijen spelers trapte in de provocatie van een aantal spelers van UA. Hierdoor volgde een aantal overtredingen elkaar op. Een stevige overtreding van achteren door Jens werd met rood beloond. Met 10 man moest Rijen verder. Er was nog een goede kans van Serdar, maar de bal werd gekeerd. UA bleef logischerwijs op de counter spelen en scoorde nog 2x. Een bittere nederlaag in een wedstrijd waar meer in gezeten had, maar Rijen in het combinatie voetbal niet het normale niveau haalde. Nu zit het tegen en eerlijk gezegd heeft het de eerste seizoenshelft ook wel eens meegezeten, maar het is wenselijk om de huidige spiraal snel te doorbreken.

Zondag a.s. om 14.30 uur staat op het Ryodome van Sportpark5Eiken de thuiswedstrijd tegen Sarto op het programma. Twee voetballende ploegen. Sarto de nieuwe werkgever van Max, dus een uitdaging om voor Rijen toch een goed resultaat neer te zetten. De wedstrijden tegen Sarto hebben altijd wel iets speciaals. Vorig seizoen kende Sarto een erg goed seizoen en werd het 2e. Dit jaar gaat het minder en heeft het de punten hard nodig om zich veilig te spelen. Sarto heeft 19 punten met 5 overwinningen, 6 gelijke spelen en 8 verliespartijen. Het seizoen van Sarto kenmerkt zich door wisselvalligheden. Ook is Tim Dominicus niet zo tref zeker als vorig seizoen. Rijen heeft 24 punten, maar de prestaties in 2019 zijn uiterst mager te noemen.

Vorig seizoen verloor Rijen met 1-0 in Tilburg, maar wist zich thuis met 4-2 te revancheren. Dit seizoen won Rijen  0-1. De wedstrijd speelde zich veelal op het middenveld af. Een goede onderscheping van Yassin El Massoud en een dito pass zorgde ervoor dat Serdar Gül vrij kwam en geplaatst de 0-1 maakte. Sarto was even aangeslagen. De tweede helft was van beide teams niet best. Rijen bleef compact spelen en gaf niets weg. Drie belangrijke punten werden mee huiswaarts genomen. Hopelijk gaat de wind zondag a.s. wat liggen en kunnen we weer eens echte wedstrijd zien. De ondersteuning van trouwe supporters zal er zeker zijn. Voor Rijen 1 is de uitdaging om weer eens een goed resultaat neer te zetten. Tot zondag op D’n Dijk. Zorg dat we met allen de 12e man zijn.

Afgelopen zondag ervaarde Rijen 1 gelukkig weer eens wat winnen is. Thuis werd met 2-1 gewonnen van Sarto. De wind dwars over het veld,… Meer >

18 maart 2019
                 BESTEL NIKS ZONDER… Meer >

v.v. Rijen is weer twee gediplomeerde trainers rijker. Vanavond ( 15 maart) hebben Roland Verbunt en Gerrit Haagh de laatste horde… Meer >