Toelichting nieuwe samenwerking met de NAC Jeugdopleiding

27 februari 2019

Middels deze toelichting willen wij iedereen binnen onze club op de hoogte brengen van de ontwikkelingen binnen de club i.r.t. de samenwerking met NAC.

In de loop van 2018 is de samenwerking tussen v.v Rijen en NAC Breda gerichter opgepakt en hebben we ook als club aan een aantal activiteiten deelgenomen. Tevens hebben een paar spelers een uitnodiging gehad voor een stageplaats. De wederzijdse goede ervaringen waren voor ons dan ook het signaal om eens met NAC aan tafel te gaan zitten over (andere) mogelijkheden en hebben we een afspraak gemaakt met Ad Laming. Ad is sinds juli vorig jaar in dienst bij NAC als Coördinator Samenwerking Amateurclubs.
Ad is verder bestuurslid Technische zaken geweest bij onze club en dus een bekende voor de TC leden en ons bestuur.

We hebben op 14 november 2018 het gesprek gehad met NAC en zijn gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat de samenwerking een meerwaarde voor beide kan zijn. Samen willen we de jeugdopleiding en de talentontwikkeling bij ons én bij NAC verbeteren. We gaan dan ook meer actief de samenwerking aan. Voor ons en voor NAC moeten de verwachtingen en de voorwaarden hierover vooraf duidelijk en realistisch zijn.

Wij vinden het belangrijk, dat de communicatie op een open en correcte manier gaat. Verder willen wij tijdig op de hoogte zijn van de spelers die gescout worden en willen wij weten wat hun ontwikkelingen zijn als ze stage mogen lopen bij NAC of als ze de overstap mogen en kunnen maken. Zeker als een speler het niet redt, want dan willen wij ontwikkeltips krijgen en onze spelers weer goed kunnen opvangen.

Verder gaan we meedoen aan toernooien, demonstratietrainingen en voetbalavonden die Ad en zijn collega’s vanuit de NAC Jeugdopleiding organiseren. Ook kan NAC sparringpartner zijn voor onze jeugdplannen en activiteiten. Kortom, wij zijn van mening dat de samenwerking een belangrijke stap is met voordelen voor v.v. Rijen én voor NAC. Wij gaan deze samenwerking niet vastleggen in een contract, maar wel zichtbaar maken en samen actief uitdragen. We hopen dan ook op een prettige en leerzame samenwerking.

De 1e clinic met NAC is reeds geweest.

Op 30 januari 2019 zijn we bij Dongemond Soccer Center geweest in Geertruidenberg. Deze clinic was tweeledig, trainers van NAC hebben een demonstratietraining gegeven waarbij een 4-tal trainers van ons aanwezig waren en ons JO11.1 team. Verder hebben een aantal leden van de TC en het bestuur de gelegenheid gehad om met de hoofd jeugdopleiding van NAC in overleg te gaan om te brainstormen over onze jeugdafdeling, dit alles onder leiding van Ad Laming als sessieleider. Ook andere verenigingen waren aanwezig, o.a. TSC en Desk. Ook daar hebben we goede input van ontvangen en zaten we op één lijn met de verbeteringen en problemen waar we als amateurvereniging tegenaan lopen.

Dit alles was zeer leerzaam en vooral leuk. Hier kunnen we zeker iets mee en wij willen dan ook Ad en de NAC Jeugdopleiding bedanken voor deze 1e clinic.

Zie onderstaand een aantal foto’s van de clinic.

We houden jullie op de hoogte van de verdere samenwerking.

Zijn er vragen over deze samenwerking of anderszins op technisch vlak, stuur dan een berichtje naar voetbalacademie@vvrijen.nl

Met sportieve groet, Marco van Roozendaal & Mark Ernst

Technische Commissie Jeugd / Voetbalacademie v.v. Rijen.

22 juni 2019 Ouder-Kind wedstrijden met aansluitend de mogelijkheid  om een stukje vlees van de barbecue te eten… Meer >

Door een storing op de site is het momenteel niet gelukt om het artikel "Inschrijven Kamp onder 13,12 en 11" te plaatsen. Via deze… Meer >