Techniektraining (toelichting vanuit de Voetbalacademie)

26 november 2018 door Marco van Roozendaal

Op 12 en 19 november jl. hebben in totaal 18 jeugdtrainers deelgenomen aan de trainingssessies over techniektraining. Het doel van deze sessies was om het belang van techniektraining voor alle jeugd onder de aandacht te brengen, handvatten aan de trainers aan te reiken om structureel op techniek te trainen en aan te geven dat we naast de reguliere training, extra techniektraining gaan aanbieden. Uiteindelijk willen we dat onze jeugdspelers een betere basistechniek ontwikkelen en de kwaliteit van de trainingen beter wordt, waardoor de drie P’s (plezier, passie en prestatie) van ons voetbalbeleid nog beter tot z’n recht komen.

Na een korte toelichting van Mark Ernst en Marco van Roozendaal in de kantine zijn de trainers onder begeleiding van Mart de Baar, Serdar Gül, Tom Wientjes en Luc Heestermans op het veld met een viertal basisoefeningen aan de slag gegaan. Uitgangspunt van de Technische Commissie is dat tijdens ieder training minimaal 15 minuten aan basistechnieken wordt besteed. De presentatie inclusief de vier basisoefeningen kun je terugvinden op de site van vv Rijen onder Technische Zaken, documenten. Trainers die ondersteund willen worden bij het geven van techniektraining kunnen dit bij Marco van Roozendaal (TC onderbouw) aangeven.

Extra techniektraining voor spelers O9 en O11

Na de winterstop starten we vanuit de vv Rijen voetbalacademie met extra techniektrainingen voor in eerste instantie O9 en daarna O11. Voor een beperkt inschrijfbedrag worden op de vrijdagavonden, een blok van 6 techniektrainingen (van elk 1 uur) en een vv Rijen voetbalacademie Shirt aangeboden. De trainingen worden door onze eigen techniektrainers en spelers van Rijen 1 verzorgd. Binnenkort volgt meer informatie over deze trainingen en inschrijving hiervoor.

Marco van Roozendaal

Technische Commissie onderbouw

Privacy Statement v.v. Rijen

01 december 2018