Nieuws

Voorbeschouwing Gilze 1 -- Rijen 1

05 november 2018
Voor de 2e ronde van de bekercompetitie kwam de toch wel speciale dorpsderby uit de koker van de KNVB. Zondag a.s. om 14.30 uur is op Sportpark Verhoven in Gilze het treffen tussen VV Gilze en VV Rijen. De derby’s, die 4 seizoenen zorgde voor een grote publieke belangstelling en een financiële meevaller voor de penningmeesters, werd voor het laatst gespeeld in het seizoen 2013/2014. Gilze degradeerde toen naar de 4e klasse, waarna het direct weer terug promoveerde naar de 3e klasse, maar in dat seizoen 2014/2015 promoveerde Rijen naar de 2e klasse. Rijen en Gilze kennen beide dit seizoen een goede start. Rijen en Gilze staan beide op de 3e plaats. Dus de clash van de toppers van de klassen 2E en 3B is een schitterend voetbalaffiche.
Even in de geschiedenis gedoken. In 2003 won Rijen in Gilze met 1-2 door 2 goals van Patrick d’Haeze. Ook in het seizoen 2006 trok Rijen onder leiding van Kees Hermsen 2x aan het langste eind. In de 4 seizoenen vanaf 2010/2011 won Gilze thuis 4x (meestal met 3-1). In Rijen heeft Rijen wel een positieve score met 7 punten uit 4 wedstrijden, maar Gilze won ook 1x. Bij de derby’s scoorden voor Gilze Rudy van Hoek en Luuk Akkermans regelmatig en van de Rijen zijde stond Freek Trommelen zijn mannetje. Een van de meest memorabele momenten was in het seizoen 2011/12. Rijen keeper Ömer Bahtiyar mocht in Gilze na een half uur vertrekken en het overtal werd Rijen te veel en verloor, na een 0-1 voorsprong, met 3-1.
Bijzonder zal deze wedstrijd zijn voor Glenn van Riel van Rijen. Vader Ron verliet voor de liefde van zijn leven zijn geboorteplaats Gilze en verkaste naar Rijen. Glenn is nu een geboren en getogen Rijenaar, die alle jeugdselecties doorliep en vorig jaar zijn debuut maakte in Rijen 1. De families zullen bij de derby zeker langs de lijn staan om Glenn aan te moedigen.  
Als ik de historie terug lees is de persoon Wouter Beijsens ook wel vermeldingswaardig. Wouter heeft/had een uitgesproken VV Rijen hart, maar verhuisde naar Gilze voor zijn werkwerkzaamheden bij de Fysiomaatschap aan de Kerkstraat en later Fysiotherapie Gilze. Wouter was in het verleden een actieve jeugdtrainer bij Rijen. Hij begon bij de D2, samen met Dennis Hermsen, daarna groeide hij met zijn team mee tot de A1. Hij promoveerde met zowel de B1 als A1 naar de hoofdklasse. Daarna was hij onder Richard Heestermans assistent trainer. Ook heeft Wouter 2x een pijnlijke nederlaag op Sportpark Verhoven moeten incasseren. Wat baalde hij. Daarna heeft hij nog een paar jaar de D1 getraind. Hij werd kampioen en ze hadden een gezellig team met alle fanatieke ouders. Een aantal van die Rijense talenten staan zondag in de arena. Wouter is als fysiotherapeut werkzaam in Gilze en vanaf het moment dat hij daar werkzaam was had hij voor de selectie van Gilze een spreekuur, leerde hij VV Gilze zo ook goed kennen en droeg zijn steentje daaraan bij. Als slot is bijzonder dat Joep van de Ouweland, ex-prof, 3 jaar geleden lange tijd bij Wouter revalideerde na een zware blessure. Na nog een jaar VV Oss ging Joep naar Achilles Veen. De afbouw verliep het tweede seizoen anders dan verwacht en hij besloot recent om bij VV Gilze te gaan spelen. Voor het relatief jonge VV Gilze een godsgeschenk. Ben benieuwd of Wouter er is en we dan even kunnen proosten.  
Van Gilze zijde zijn voor Remco en Rudy van Hoek dit bekende wedstrijden. Ze hebben ze meer gespeeld en weten hoe ze voetballend Rijen moeten ontregelen. Samen met Joep zijn zei de mentoren van het talentvolle en jeugdige Gilze. Ook Ruben Cornelissen, Paul van Gestel en Ricky van den Dungen hebben eerder de derby gespeeld. Van Rijen zijde zijn dat ‘good old’ Paul Andrik, Rutger van den Heuvel, Jens van der Steen, Dave Voermans, Joey Jacobs, Joep Dames  en Joey Koppe.  
De publieke belangstelling zal zondag a.s. groot zijn. De trouwe supporters van beide kerkdorpen zullen zeker van de partij zijn. Met het supporteren zal Rijen zeker winnen, wie kan nu Jan van Beek overstemmen? De statistiek is in het voordeel van Gilze en Gilze heeft wat goed te maken na de nederlaag van Gilze 2 tegen Rijen 2 afgelopen zondag. De tactiek, die de trainers Buckly en Raeven uit de hoge hoed zullen toveren, zal mogelijk bepalend zijn. Gilze zijn meesters in de omschakeling en de spelers van Rijen moet hun technische vaardigheden optimaal zien te benutten. De wedstrijd gaat in ieder geval ergens om. FD.
    


 
Wil jij het tofste weekend van het jaar mee beleven? De deadline voor inschrijving én het maximale aantal deelnemers zijn bijna… Meer >
 
Rijen 1 heeft een beroerd weekend achter de rug. In Prinsenbeek werd met 4-0 verloren van Beek Vooruit, die zich daarmee waarschijnlijk… Meer >
 
  Begin dit jaar hebben 21 spelers (het maximaal aantal deelnemers) zich aangemeld voor de techniektraining O9 en op 15… Meer >
 
Door een storing op de site is het momenteel niet gelukt om het artikel "Inschrijven Kamp onder 13,12 en 11" te plaatsen. Via deze… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
20-10-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-10-2015 Meer >

 
 
 
 
 
26-09-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
28-06-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven