v.v. Rijen en de nieuwe privacywetgeving (AVG)

12 juni 2018

Zoals velen van jullie inmiddels wel bekend zal zijn is er per 25 mei 2018 een Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Deze wetgeving geldt in de gehele Europese Unie en heeft als zodanig ook invloed op de verwerking van persoonsgegevens door onze voetbalvereniging.

Gelukkig biedt de KNVB ons hulp in de vorm van een stappenplan gericht op voetbalverenigingen. Daarnaast willen we als bestuur van v.v. Rijen de hulp inroepen van enkele (sponsor) relaties die ook veel te maken krijgen met de nieuwe regelgeving. Kortom, er is best nog wel een lange weg te gaan voor onze club. Van veel van de zaken die geregeld moeten worden zullen jullie weinig merken. Een voorbeeld van wat jullie wel direct raakt is het feit dat we in de toekomst jullie toestemming nodig zullen hebben om medische gegevens zoals een allergie te delen met een organisatie van iets als een kampeerweekend. Ook het publiceren van foto’s op onze website is iets wat ingeregeld zal moeten worden, daarnaast is het gebruik van bijvoorbeeld We Transfer of Transfer XL voor het onderling versturen van fotobestanden af te raden. Last but not least zal ook onze ledenadministratie ingeregeld moeten worden. Zo zijn er natuurlijk nog veel meer voorbeelden te noemen waar de AVG binnen onze club betrekking op heeft. En in veel gevallen zal het steeds opnieuw bij iedere activiteit moeten worden gevraagd.

Een eerste stap zal een toestemmingsverklaring zijn die door alle leden (of hun ouders/verzorgers) ondertekend dient te worden. In deze verklaring kan bijvoorbeeld het gebruik van foto materiaal zijn opgenomen.

Tot slot, het bestuur is zich bewust van het feit dat dit een ingewikkelde materie is waar we vast niet op korte termijn mee klaar zijn, het is een continue proces van bewaking en toetsing.

Mocht iemand vanuit zijn werk ook betrokken zijn in deze materie en interesse hebben om ons bij te staan dan horen wij dat graag. Je kunt dan een mail sturen aan secretaris@vvrijen.nl.

De aftrap voor het nieuwe seizoen is zondag a.s. De voorbereiding met daarin opgenomen de bekercompetitie is afgesloten. Door een… Meer >

Maandag 3 september j.l. is de KNVB cursus TC3 van start gegaan bij v.v. Rijen. De cursusavonden zijn op de maandagavonden en hierdoor… Meer >

De afgelopen maanden is er weer naarstig gezocht naar één of meerder trainers voor onze niet-selectie senioren. Het bestuur is… Meer >

De TC en JC hebben vorige week de overeenkomst afgerond met Tom voor zijn aanstelling bij de JO15-1. Tom is al jaren trainer bij Rijen… Meer >