Nieuws

Voorbeschouwing Beek Vooruit 1 -- Rijen 1

15 mei 2018

Afgelopen zondag pakte Rijen in het thuisduel tegen Kruisland de gewenste 3 punten. Op basis van de wedstrijd en het initiatief verdiend te noemen. Rijen speelde een goede wedstrijd maakte van het begin aan duidelijk dat er in Rijen niets weggegeven ging worden. Na een goed begin waren er toch een paar hachelijke momenten voor het doel van Joep Dames. Daarna herpakte Rijen het initiatief en waren er een aantal goede kansen. Net voor rust scoort de van JO19.1 overgekomen Luc Haagh met de kop uit een goede corner van Thom Avontuur. De tweede helft vergat Rijen te scoren en gaf het weinig weg aan Kruisland. Tien minuten voor tijd maakte Yassin de 2-0 op aangeven van Paul Andrik. Rijen won terecht tegen Kruisland en is praktisch zeker van klasse behoud. 
Beek Vooruit won in Zundert tegen Zundert met 1-3. Hierdoor staat Rijen 3 punten boven Zundert. Zundert begon goed aan de wedstrijd. De eerste 20 minuten waren voor Zundert. Beek Vooruit liet Zundert even uitrazen. Halverwege de eerste helft werd Schalk onreglementair gestuit en uit een vrije trap van Sweres kwam Beek op voorsprong. Kansen waren er aan beide zijde. Net voor rust kwam Zundert op een 1-1 door een goal van Nelemans. De tweede helft was Beek Vooruit toch de slimmere ploeg. Zundert haalde het niveau van de eerste helft niet en in de laatste 10 minuten wist Beek Vooruit door Joost Schalk nog 2x te scoren. Beek Vooruit beheerst de laatste seizoenen als geen ander het 1:4:4:2-systeem met voorin de handige en veel scorende gebroeders Joost en Loek Schalk. Zonder meer een uitgebalanceerde en effectieve ploeg. 
Donderdag a.s. is om 20.00 uur op Sportpark de Heikant in Prinsenbeek de uitwedstrijd tegen Beek Vooruit. De promovendus onder leiding van Arno Gabriels staat bij winst van dit inhaalduel op de gedeelde 4e plaats met Cluzona en VOAB. Beek Vooruit doet het erg goed. Eind oktober was de thuiswedstrijd in Rijen. Het verslag had als kop: Rijen 1 vergeet te scoren. Rijen speelde een goede eerste helft en had veel kansen. Beek Vooruit speelde vanuit het bekende concept met een hechte verdediging en middenveld en voorin de gewiekste gebroeders Schalk. Rijen kwam na een kwartier op voorsprong door Thomas Dols. Rijen kreeg kansen om de marge te vergroten. Uit de omschakeling werd gemakkelijk een vrije trap weg gegeven, die fraai werd ingeschoten door Boye Snoek. Er waren kansen volop voor Rijen en Yassin raakte net voor rust de binnenkant van de paal. De 2e helft was rommelig van beide zijden, maar Beek Vooruit was veel slimmer in de spelhervattingen. Rijen gooide de bal in de trechter en dat was niet moeilijk te verdedigen. Een snel genomen vrije trap van Joost Schalk zorgde ervoor dat Loek de 1-2 binnenschoot. Even later werd een schot van BV niet goed verwerkt en Joost Schalk maakte de 1-3. 10 minuten voor tijd maakte Thom Avontuur met een fraai afstandsschot de 2-3. BV kon de 2-4 maken en net voor tijd werd een fraaie inzet van Thom door Jordi Doms gepromoveerd tot de 3-3. Net voor tijd verdedigde Joep Roest, toen nog gemotiveerd om voor Rijen 1 te spelen, goed en voorkwam dat de punten naar Prinsenbeek gingen. 
Hopelijk weten donderdag a.s. weer veel trouwe Rijen supporters de weg naar de Heikant in Prinsenbeek te  vinden. Het zijn altijd wel pittige wedstrijden tussen Rijen en Beek Vooruit. Het zal voor Rijen niet eenvoudig om een goed resultaat neer te zetten. Beek Vooruit is thuis erg sterk en staat op de zgn. Thuisbalans op de 2e plaats achter de kampioen de Moerse Boys. Dat maakt de uitdaging des te mooier om de goede lijn van de laatste 2 wedstrijden door te zetten. Succes mannen.


 
Afgelopen zondag ervaarde Rijen 1 gelukkig weer eens wat winnen is. Thuis werd met 2-1 gewonnen van Sarto. De wind dwars over het veld,… Meer >
 
 

Sponsorkliks

18 maart 2019
                 BESTEL NIKS ZONDER… Meer >
 
v.v. Rijen is weer twee gediplomeerde trainers rijker. Vanavond ( 15 maart) hebben Roland Verbunt en Gerrit Haagh de laatste horde… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
20-10-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-10-2015 Meer >

 
 
 
 
 
26-09-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
28-06-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven