Nieuws

Train de trainer Onderbouw v.v. Rijen

16 maart 2018
www.vvrijen.nl

Op 24 januari jl. is de interne cursus ‘Train de trainer’ voor trainers van JO8, JO9, JO11 en MO11 van start gegaan. Onder de bezielende leiding van Max Raeven (hoofdcoach vv Rijen 1) hebben ongeveer 18 enthousiaste jeugdtrainers, verdeeld over twee groepen (woensdaggroep en zondag groep), actief deelgenomen aan een viertal cursusbijeenkomsten. Doel van de cursus is om de trainers beter te equiperen voor het trainen van onze jeugdspelers, waarbij de ontwikkeling van de spelers, plezier, passie en prestatie centraal staan.

 

Hoe breng je als trainer per leeftijdscategorie het beste de basisbeginselen van het voetbal op een positieve manier over op de spelers? Wat kun je uit de wedstrijden afleiden? Wat wordt het doel van de training? Hoe bereid je je voor op de training? Is de organisatie van de training op orde? Pakken de spelers het op? Hebben de spelers plezier in het voetballen? Dit zijn enkele vragen die tijdens de cursus aan bod komen.

 

Iedere bijeenkomst bestaat uit een praktijkgedeelte waarbij oefeningen en een wedstrijdvorm in het teken staan van één bepaald onderwerp (bv. Aanvallen). Na het praktijkgedeelte, dat door de cursisten wordt verzorgd, is het tijd voor een stukje theorie en evaluatie van het praktijkgedeelte. Op deze interactieve manier leren de cursisten van elkaar en van de tips en adviezen die Max ze aanreikt. Een prima basis om op voort te borduren.

 

Als vervolg op deze cursusgroep wordt een nieuwe reeks bijeenkomsten ingepland voor de jeugdtrainers vanaf JO12 t/m JO19.

 

Trainers die zich verder willen bekwamen in het vak van trainer/coach, kunnen zich in overleg met Technische Zaken laten inschrijven voor een cursus van de KNVB. Onder andere op deze manier proberen we de ambities van vv Rijen waar te maken.

 

 

Marco van Roozendaal

Technische Zaken onderbouw 
 

Sponsorkliks

18 maart 2019
                 BESTEL NIKS ZONDER… Meer >
 
v.v. Rijen is weer twee gediplomeerde trainers rijker. Vanavond ( 15 maart) hebben Roland Verbunt en Gerrit Haagh de laatste horde… Meer >
 

Rowij Voetbalweek

15 maart 2019
Rowij Jeugdvoetbalweek 2019 “Georganiseerd door en voor de jeugd”. Van 12 augustus tot en met 15 augustus Wie mogen er… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
20-10-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-10-2015 Meer >

 
 
 
 
 
26-09-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
28-06-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven