v.v. Rijen C1 , toernooi "Monchengladbach Pokal"

28 mei 2016
Op 06 mei 2016 was het dan zover en konden we met de C1 op weg naar Duitsland voor ons avontuur.
De reis ging voorspoedig en we waren mooi op tijd in Duitsland.
Snel de spullen uitgepakt en de slaapplaatsen op orde gemaakt in de sporthal.
En wat doe je als in een sporthal bent, juist even lekker ballen en dat deden we ook.
Hier begon gelijk het Duitse regime en kregen we uiteindelijk 3 waarschuwingen, lekker begin maar de sfeer was gezet.
Goed dan maar snel naar de sportvereniging waar een heerlijke maaltijd op ons stond te wachten.
Met zijn alle strak in de rij en net als in de vroegere diensttijd (denk ik!!) een schep op je bord en niet zeuren maar eten.
Na het eten toch maar even de stad in met zijn allen en even lekker op een terrasje bijkletsen en genieten van de omgeving!
Daarna terug naar de sporthal, de begeleiders even lekker een wijntje buiten op het terras en de boys konden zich klaar maken om te slapen.
Van slapen kwam weinig, behoudens onze twee dames (Jenny en Angela), die hebben als roosjes geslapen, Erik en ik helaas niet en de laatste van de boys kon om
half 4 ook zijn ogen gelukkig niet meer open houden.

Dus na een kort nachtje stonden de 1e wedstrijden op het programma.
Het toernooi was op twee complexen en door het lekkere weer moesten we nog even haasten om op het juiste complex op tijd te zijn voor de 1e wedstrijd.
De 1e pot was tegen het Duitse Rott-Weiss. Een hele goede tegenstander en uiteindelijk met 3-0 verloren.
De 2e pot was tegen US Croissy uit Frankrijk en zij waren nog een tikkie beter, 4-1 verloren.
De laatste pot van de poule tegen Fortuna Monchengladbach, die waren werkelijk helemaal goed, 2-0 verloren.
Poeh poeh dat viel even tegen, 3 zware wedstrijden mede door een iets te kort nachtje.
Snel douchen en de stad in om lekker met zijn alle te eten.
De avond vloog voorbij en was super gezellig.
Deze nacht toch maar onze nachtrust gepakt om dag 2 fitter in te gaan.

Toernooi dag 2 mochten we aantreden in de verliezers poules.
En dat ging super en was ons niveau.
1e pot winnen we met 1-0 van sv Candia C1, via een goal van Cas.
2e pot tegen sv Candia C2, 4-0 winst, goals van Enrico-Pim-Pim-Pieter.
3e pot tegen Fortuna Monchengladbach C2, 4-0 winst, goals van Pieter-Pim-Pim-Dennis.
4e pot tegen wvv Constantia, 1-1, goal van Rick.
Hiermee eindigen we 1e in de poule en mogen we de finalewedstrijd spelen.
De finale is tegen Fortuna Monchengladbach C1 waar we in de 1e poule van verloren.
Nu waren we veel fitter en konden we goed weerstand bieden maar uiteindelijk waren ze toch iets sterker en stond de 0-1 op het scorebord.
Jammer maar knap dat we 2e zijn geworden op deze dag van de 10 teams.
De beker kon opgehaald worden en het feest kon beginnen.

Na het feesten hebben we onze spullen gepakt en kon de terug reis beginnen.
Als afsluiting nog even een gezond broodje bij de M en daarna even uitbuiken op de springkussen.

Boys, namens mij, Erik, Angela en Jenny, bedankt voor een leuk toernooi en we hebben veel lol gehad.

Groeten Mark Ernst, v.v. Rijen C1.

Onderstaand worden de mogelijkheden uitgelegd.   Vrijdagavond = clubavond. Leden (alle!) van vv Rijen zijn welkom om na 16u… Meer >

Hallo Allemaal, Onderstaand de veldingdeling en tijdstippen waarop jullie een veld hebben t.b.v. de ouder-kind… Meer >

Belangrijk: Ter informatie: er is een formulier in omloop over de oefenwedstrijd Willem II - KV Oostende op 6 juli om 15.00 uur bij… Meer >

06-06-2019 Meer >