Nieuws

Voorbeschouwing Rijen 1 -- WSC 1

16 oktober 2018

Afgelopen zondag heeft Rijen 1 in Kruisland gelijk gespeeld tegen Kruisland. Het was een dynamisch begin van de wedstrijd. Jordi Doms kreeg na 10 minuten een rode kaart voor hands in het strafschopgebied. De penalty werd gestopt door de man in vorm - Joep Dames. Klasse Joep. Daarna heeft Rijen compact gespeeld en weinig weg gegeven. Vanuit de omschakeling was het ook nog een paar keer gevaarlijk. 10 minuten voor het einde maakte Serdar Gul nog de 0-1. Helaas lukte het niet de 3 punten naar Rijen te brengen en kwam Kruisland in de slotminuten langszij. Rijen 1 is nog ongeslagen en staat de 4e plaats met 6 punten uit 4 wedstrijden. De volgers Uno Animo en de Madese Boys moeten nog een wedstrijd inhalen. De onderlinge verschillen zijn erg klein in de 2e klasse E. De tegenstander van zondag a.s. is WSC uit Waalwijk. Een gerenommeerde club, die zich vroeger meette met Dongen en Desk. Momenteel steekt VV Dongen daar met kop en schouders boven uit en doet Desk voor de 2e maal een poging om terug te komen in de 2e klasse. Dat onderstreept nogmaals de geweldige prestatie van VV Dongen.

WSC kent een moeizame start van het seizoen. Voor de beker werd gewonnen van Hilvaria en gelijk gespeeld tegen FC Tilburg. Wel werd verloren van Real Lunet en eindigde het bekeravontuur. Voor de competitie kende WSC een dramatische start tegen Zeelandia Middelburg met een 6-1 verlies. Vervolgens werd thuis gelijk gespeeld tegen Jeka (1-1) en daarna met 1-2 verloren van Sarto. Afgelopen zondag verloor het technisch betere WSC in Hoeven van Hoeven met 2-1. Daarom staat WSC op de 14e plaats met 1 punt. WSC onwaardig.

De afgelopen 10 jaar speelde WSC voornamelijk in de 2e klasse. Af en toe was er een uitstapje naar de 1e klasse. De afgelopen 2 jaar in de 2e klasse werd WSC 4e in de 2e klasse H en 10 in de 2e klasse F. Opmerkelijk daarbij is dat vorig seizoen plaatsgenoot Baardwijk 11e werd en degradeerde en daardoor maar 1 jaar in de 2e klasse speelde. WSC is eigenlijk net als Kruisland en VOAB een koopclub. Ieder zijn eigen ambitie. Daardoor ontstaat er een ander soort selectie als bij Sarto, Rijen, Beek Vooruit of Madese Boys. Het technisch niveau is hoog, maar de saamhorigheid is anders. Afgelopen seizoen kwamen Yannick Burleson van SC ’t Zand, Rodney Schrauwen (keeper) van SCO en Gordillio Clemens van Unitas Gorinchem. Tegen Clemens speelde we 2 seizoenen terug nog toen hij nog voor Unitas speelde. Unitas Gorinchem doet het inmiddels verdienstelijk goed in de Hoofdklasse. In het verleden kwam van de huidige selectie ook een aantal spelers over zoals Roel Duquesnoy van Roda Boys, Yorick Hulsman van Boeimeer en Nicky van Ooijen van RKC. Coming star is de jonge Stijn van der Put, die ook bij de jeugdafdeling van PSV en NAC heeft gespeeld. Dit alles geeft wel aan dat WSC niet echt een opleidclub is, terwijl ze wel een goede jeugdafdeling hebben. De kwaliteit van de selectie stemt niet overeen met de huidige positie op de ranglijst.

Komende zondag is om 14.30 uur is op Ryôdoom van Sportpark5Eiken het treffen tussen Rijen 1 en WSC 1. De teams hebben een jaar of 6 geleden voor de beker tegen elkaar gespeeld. Rijen verloor toen ruim met 4 of 5 -1 van WSC. De vraag is hoe nu de krachtsverhoudingen liggen? WSC zal er alles aan doen om de negatieve spiraal te doorbreken. Aan Rijen is er alles aan gelegen om de goede reeks voort te zetten. Jordi zal na zijn rode kaart geschorst zijn. Eventueel kan good old Dekkertje een plaats op de bank innemen? Ervaring kan in deze wedstrijd niet onbelangrijk zijn. De Rijen supporters zullen onze jongens zeker komen ondersteunen. Mannen er weer vol tegenaan en zorg dat er een resultaat geboekt wordt. Tegen een Rijencollectief is niet zomaar een resultaat te boeken.

  

Jaarmarkt

16 oktober 2018
Allen, In verband met de Rijense jaarmarkt zijn er op dinsdag 23 oktober GEEN trainingen. Facilitair
 
 
www.vvrijen.nl

GEEN 18..... GEEN ALCOHOL

04 oktober 2018
Jeugdleden en ouders   In Nederland is het nuttigen van alcohol door minderjarigen, bij wet, VERBODEN. Bij een… Meer >
 

Algemene Ledenvergadering

26 september 2018
Algemene Leden Vergadering 26 oktober 2018. Aanvang 20:00 uur kantine v.v. Rijen.   Het bestuur nodigt ieder lid,… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
20-10-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-10-2015 Meer >

 
 
 
 
26-09-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
28-06-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven