Nieuws

Voorbeschouwing Rijen 1 -- Unitas’30 1

19 februari 2019 door Frank Trommelen

Afgelopen zondag waren we in Middelburg op bezoek bij Zeelandia. Een belangrijke wedstrijd om te kijken of Rijen de flow van voor de winterstop weer kon oppakken. Helaas verloor Rijen met 1-0 door een doelpunt halverwege de eerste helft van Pepijn Struijk. Het was een fraai voorjaarsweertje in Zeeuwland. Door de hogere temperaturen van de laatste dagen was het gras weer gaan groeien. Verder was het veld niet gerold met als gevolg dat de bal alle kanten op vloog. Rijen startte redelijk goed en was met name gevaarlijk via de zijde van Luc Heestermans. Die was zijn tegenstander regelmatig te slim af. Een vrije trap van Joey Jacobs belandde op de lat. Even later was er nog een kans van Rutger van den Heuvel, die net aan de verkeerde kant van de paal belandde. Zeelandia zocht steeds de lange bal en bleef dat de hele wedstrijd ook doen. Uit een van die ballen, viel de bal plotseling voor Struijk, die koel bleef en Joep Dames kansloos liet. Zeelandia speelde op het randje dat de scheidsrechter toeliet om het combinatie voetbal eruit te halen en dat was niet in het voordeel van Rijen. Net voor rust was er nog een bal van Luc op de lat. De tweede helft bleef Rijen op zoek naar de gelijkmaker. Met name vanaf de zijkanten was Rijen een aantal keer dicht bij de gelijkmaker. Rutger zorgde vanaf rechts een aantal keer voor veel gevaar. Zijn inzet werd gekeerd en de afvallende bal werd door Paul helaas niet tot een goal gepromoveerd. Een alles of niets offensief mocht niet baten. Uit de omschakeling was Zeelandia nog een aantal keer gevaarlijk. Helaas bleven de punten in Middelburg.

Zondag a.s. staat op het Ryôdome van Sportpark5Eiken de wedstrijd tegen Unitas’30 uit Etten-Leur op het programma. Unitas’30 won afgelopen zondag met 3-0 van Sarto en Roman Witting was met een hattrick de gevierde man. Roman heeft er dit seizoen al 13 gemaakt toch een respectabel aantal. Trainer Kees de Rooij heeft na het moeizame seizoen van vorig jaar het team aardig op de rit. Unitas’30 heeft 26 punten uit 14 wedstrijden en staat op de 3e plaats. Rijen staat 3 punten achter en heeft een wedstrijd minder gespeeld. Unitas won 8x. O.a. tegen Kruisland en VOAB. Twee maal werd gelijk gespeeld tegen Sarto en Rijen. Verrassend genoeg werd verloren van Zundert, Hoeven en Uno Animo. En ook nog een van het erg sterke Cluzona, maar die kun je incalculeren.

Begin november, de 6e wedstrijdronde, werd in Etten-Leur met 2-2 gelijk gespeeld. Rijen kwam in de eerste 20 minuten erg snel op een achterstand van 2-0 door goals van Broos en Witting. Een doelpunt voor rust van Rutger van den Heuvel zorgde voor de 2-1. Serdar Gul maakte uit de penalty de verdiende 2-2. Trainer de Rooij van Unitas’30 kon leven met het gelijkspel. Hij had een goede teamprestatie gezien tegen een voetbaltechnisch beter Rijen. Trainer Raeven had genoten van de eerste helft. Rijen drukte niet door na de gelijkmaker in de 10e minuut van de 2e helft.

Zondag a.s. belooft het weer een lekker weertje op d’n Dijk te worden. Hopelijk heeft de gemeente het veld beter gewalst als de collega’s uit Middelburg. Als het gras gaat groeien dan mag de maaimachine toch weer uit de mottenballen en dat op 24 februari. Hopelijk komen er zondag a.s. weer veel trouwe supporters naar Sportpark5Eiken om onze jongens te ondersteunen om een goed resultaat neer te zetten en weer naar boven kunnen kijken. 
Een mooie traditie van VV Rijen is het jaarlijkse kampeerweekend voor de jongens en meisjes die uitkomen in de leeftijdscategorieen… Meer >
 
www.vvrijen.nl

Sponsorkliks

09 februari 2019
  GRATIS SPONSOREN   v.v. Rijen werkt sinds kort samen met Sponsor Kliks om voor extra inkomsten te… Meer >
 
www.vvrijen.nl
Op 12 en 19 november jl. hebben in totaal 18 jeugdtrainers deelgenomen aan de trainingssessies over techniektraining. Het doel van deze… Meer >
 
www.vvrijen.nl

GEEN 18..... GEEN ALCOHOL

04 oktober 2018
Jeugdleden en ouders   In Nederland is het nuttigen van alcohol door minderjarigen, bij wet, VERBODEN. Bij een… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
20-10-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-10-2015 Meer >

 
 
 
 
26-09-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
28-06-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven