Voorbeschouwing VOAB 1 -- Rijen 1

19 september 2018 door Frank Trommelen

De aftrap voor het nieuwe seizoen is zondag a.s. De voorbereiding met daarin opgenomen de bekercompetitie is afgesloten. Door een overwinning op Altena heeft Rijen 1 zich geplaatst voor de tweede ronde. Bijna een unicum zou ik zo zeggen.

Rijen 1 is ingedeeld in de schitterende tweede klasse E. Net als vorig jaar. Bekende derby’s tegen Madese Boys, Sarto, Beek Vooruit, VOAB  en Uno Animo zijn daardoor gegarandeerd. Nieuw in deze klasse zijn WSC (komt uit 2F), Hoeven en Jeka. Titelkandidaten zijn VOAB, Sarto, Madese Boys en koopclub Kruisland natuurlijk (al is het alleen al om het budget voor de selectie). Degradatie kandidaten zijn mogelijk Unitas’30 en  Zundert, die beide een moeizaam seizoen kende. De vraag is hoe de promovendi Hoeven en Jeka het doen. Meestal gaat het eerste seizoen na promotie wel goed.

Rijen heeft een pittige seizoenstart met een uitwedstrijd tegen VOAB.  Gevolgd door thuiswedstrijden tegen Zeelandia Middelburg en Hoeven en daarna op bezoek bij Kruisland. Rijen heeft een jong team. Thom is naar Dongen gegaan en inmiddels basisspeler. Freek en Dirk spelen momenteel in Rijen 2. Luuk Haagh, die vorig jaar al regelmatig inviel, zal zeker zijn steentje gaan bijdragen aan het team. Rutger van den Heuvel hoopt dit jaar zijn come back te maken en de aanvallers Davey Dielemans (Neerlandia) en Serdar Gul (WSJ) zijn overgekomen.

VOAB heeft zich dit jaar o.a. weer versterkt Thomas Huijben (UNA) en Mustapha Houba (FC Tilburg). Recent werd Daan Simonse (Eindhoven) aan de selectie toegevoegd, omdat hij geen profcontract kreeg aangeboden. Al met al een kwaliteitsinjectie voor de Tilburgers. Ook is trainer Gerard van Gils teruggekeerd bij VOAB. In een interview op 013voetbal.nl geeft middenvelder Stijn van Laarhoven hoog op van de terugkeer van Gerard. VOAB werd overtuigend poule winnaar en scoorde er aardig op los. VOAB zal zeker vanaf het begin van de competitie scherp zijn, te meer daar VOAB de afgelopen seizoenen de periode titel steeds uit hun handen hebben laten glippen.

De laatste wedstrijd van het afgelopen seizoen was thuis tegen VOAB. Rijen won verdiend met 3-0. Thom opende de score. In de tweede helft maakte de ingevallen Gijs Vromans - bij zijn afscheidswedstrijd - de 2-0 en kreeg een publiekswissel. De ook ingevallen Bram Weijerman maakte zijn eerste goal voor VV Rijen de 3-0. In Tilburg werd in het wisselvallige seizoen 2017-2018 ook met 0-2 gewonnen. Het seizoen daarvoor was VOAB 2x de sterkste. Al met al een interessante beginwedstrijd van het nieuwe seizoen tussen VOAB 1 tegen Rijen 1.

Maandag 3 september j.l. is de KNVB cursus TC3 van start gegaan bij v.v. Rijen. De cursusavonden zijn op de maandagavonden en hierdoor… Meer >

De afgelopen maanden is er weer naarstig gezocht naar één of meerder trainers voor onze niet-selectie senioren. Het bestuur is… Meer >

Zoals velen van jullie inmiddels wel bekend zal zijn is er per 25 mei 2018 een Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van… Meer >

De TC en JC hebben vorige week de overeenkomst afgerond met Tom voor zijn aanstelling bij de JO15-1. Tom is al jaren trainer bij Rijen… Meer >