Voorbeschouwing Sarto 1 -- Rijen 1

19 oktober 2017 door Frank Trommelen

Afgelopen zondag haalde Rijen 1 zijn eerste overwinning van het seizoen. In Oosterhout, werd na een goede eerste helft, SCO 1 met 0-3 verslagen. Jordi Doms speelde helaas wederom de rol van grootste pechvogel. Na het maken van de 0-2 viel hij even later weer uit met een blessure. Freek Trommelen wist 5 minuten eerder, met de 0-1, gelukkig het net ook weer te vinden. Net voor rust maakte youngster Luuk Heestermans de 0-3. Hopelijk blijven de koppies fris na de ontgoochelende thuisnederlaag tegen MOC’17 van alweer 2 weken geleden.

Sarto 1 – Rijen 1 wordt a.s zondag om 14.30 uur gespeeld op het sfeervol gelegen Sportpark Westend. Na de promotie naar de 2e klasse, nu 3 seizoenen terug, is deze wedstrijd een fraai affiche. In het eerste seizoen in de 2e klasse E stonden beide teams voor het eerst sinds jaren weer tegenover elkaar. Rijen 1 moest winnen om de eerste periode te pakken. Het was schitterend weer, net als afgelopen zondag in Oosterhout, en ruim duizend supporters waren getuigen van deze schitterende ambiance. Een wedstrijd, die spannend bleef tot het laatste moment, maar met een 3-3 uitslag werd Sarto de eerste periode kampioen in de 2e klasse E.  In Rijen werd het toen een saaie brilloze  0-0.

Vorig jaar kende Sarto een moeilijker seizoen. Aan het eind van het seizoen werd lijfsbehoud bewerkstelligd.  Het seizoen van Sarto kenmerkte zich door vele blessures. In het begin van het seizoen werd door Sarto op het Ryôdoom van Sportpark5Eiken met 6-1 verloren. Na de 3-1 voor Rijen lukte bijna alles. Twee maal Thom Avontuur, 2x Freek Trommelen, Thijs van Wieren en Joey Jacobs wisten het net te vinden. De thuiswedstrijd in Tilburg kenmerkte zich aan beide zijden door slordigheden en nonchalance. Er waren weinig kansen aan beide zijden. Uit de counter maakte Sarto na 20 minuten de 1-0. Een wilskrachtig Rijen ging in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker. Uit een fraaie vrije trap maakt Thom Avontuur de gelijkmaker. Rijen was daarna de bovenliggende partij. Met een zondagsschot maakte Sarto de 2-1. Rijen bleef werken voor elkaar, maar tot het slot zag het er naar uit dat de punten in Tilburg bleven. Net voor tijd werd een inzet van Dirk met de hand gekeerd. Dit buitenkansje liet Freek Trommelen zich niet ontnemen en hij schoot koel de 2-2 binnen.

Dit seizoen begon Sarto sterk met een overwinning van 2-4 in en tegen Kruisland. De koopclub, die toch voor promotie gaat. Daarna werd thuis verloren van Zeelandia. De Tilburgse topper in Goirle tegen VOAB werd 0-0. Afgelopen zondag werd tegen degradant uit de eerste klasse Moerse Boys met 2-0 gewonnen. Sarto staat daarmee op de 4e plaats met 7 punten in de spannende klasse 2E. Iedereen kan van elkaar winnen en er zitten geen echte zwakke broeders bij. Hoewel de grote linker centrale verdediger Milo Brown naar FC Tilburg ging en ‘plaaggeest’ Niek Wilborts werd gevraagd door Achilles Veen heeft Sarto nog altijd een zeer sterke selectie onder leiding van de gebroeders van Bladel. Door de goede jeugdopleiding is er bij Sarto altijd voldoende talent voorhanden. Ook de saamhorigheid is dit jaar binnen de groep weer groot. Het is aan het Rijen collectief om in Tilburg een goed resultaat neer te zetten en niet tegen de 3e nederlaag van het seizoen aan te lopen. De wedstrijd in Oosterhout tegen SCO geeft in ieder geval vertrouwen. Hopelijk heeft de jaarmarkt er niet te hard ingehakt. Het trouwe Rijen publiek zal ondanks het mindere weer zeker aanwezig zijn om onze jongens te steunen.

Hierbij nodigt het bestuur haar leden uit voor de Algemene Leden Vergadering. Vrijdag 27 oktober 2017. Aanvang 20:00 uur kantine… Meer >

Onze goudsponsor Intersport Oosterhout heeft weer een leuke aanbieding. Buiten deze aanbieding krijgen leden van vv Rijen hier altijd… Meer >

Vrijwilligers zijn de spil

27 september 2017