Voorbeschouwing Rijen 1 -- Moerse Boys 1

14 december 2017

Koning winter heeft zich dit jaar vroeg geroerd. Zondag en maandag kenden we een wit Rijen. Vanwege de verwachtte sneeuw had de KNVB er afgelopen zondag het programma vroegtijdig uitgegooid. Een juiste beslissing.

Komende zondag speelt Rijen 1, indien de veldcondities het toelaten, om 14.15 uur op het Ryôdoom van Sportpark5Eiken tegen de Moerse Boys. De Moerse Boys is een onbekende tegenstander voor Rijen. 5 seizoenen geleden promoveerde de Moerse Boys naar de 1e  klasse. Het team deed het daar verdienstelijk en was drie seizoenen een goede middenmoter. Vorig seizoen eindigde het op de 12e plaats en in de nacompetitie volgde degradatie naar de 2e klasse E. Door deze degradatie was er weer de Zundertse derby tussen Zundert – Moerse Boys. Deze wedstrijd stond gepland op de 2e wedstrijddag. De eerste wedstrijd werd gewonnen. In de derby, met 1500 toeschouwers, werd bij Zundert nipt met 2-1 verloren. Daarna herpakte het team van Jurgen Aernouts zich met een thuisoverwinning op Kruisland. Een uitglijder in Tilburg tegen Sarto. Daarna werd in Prinsenbeek nog gelijk gespeeld tegen Beek Vooruit. Vervolgens volgende 4 overwinningen op rij tegen SCO (t),  Zeelandia (u), VOAB (t) en de Madese Boys (u). Hierdoor staat de Moerse Boys op de 2e plaats met nog 1 extra inhaalwedstrijd. Dus na een mindere seizoenstart heeft het team van Jurgen Aernouts zich goed herpakt. De Moerse Boys is een hecht collectief met 4 jaar ervaring in de 1e klasse. De steekhoudende  families zijn van de Broek en Goossens. Voorin staat ook nog de snelle Marvin de Beer. Een goed stel zo samen. Voor Rijen 1 een tegenstander om de borst voor nat te maken. Met steun van ons trouwe publiek moet het toch lukken om een resultaat neer te zetten en de punten in Rijen te houden. Tot zondag.

De hervatting van de competitie staat nu gepland op 28 januari 2018 in Loon op Zand tegen Uno Animo. Verder wenst de Rijen familie iedereen prettige feestdagen. Op een sportief, goed en vooral gezond 2018.

Op 7 januari 2018 worden het OLIEBOLLENTOERNOOI en de Nieuwjaarsreceptie weer gehouden.

Onze jeugd keeperstrainers Maurice Maes en Mike van de Ven zijn geslaagd voor de cursus Goalkeeper C. Namens de voetbalacademie… Meer >

Op zaterdag 19 november 2017 is het verlengde sponsorcontract met hoofdsponsor Van Dorst ondertekend. Autobedrijf van Dorst B.V. /… Meer >

Vrijwilligers zijn de spil

27 september 2017