Voorbeschouwing Rijen 1 -- Cluzona 1

20 maart 2019 door Frank Trommelen

Afgelopen zondag ervaarde Rijen 1 gelukkig weer eens wat winnen is. Thuis werd met 2-1 gewonnen van Sarto. De wind dwars over het veld, zorgde voor een extra dimensie aan het spel. Na een aftastend begin van de wedstrijd waren de eerste kansen voor Sarto. De rechtsback van Sarto kwam een paar goed door. Hij legde de bal panklaar bij de tweede paal, maar gelukkig bleef Joep Dames lang naar de bal kijken en redde met een schitterende reflex. Rijen kwam wat beter in het spel. Eindelijk was er een combinatie over de grond via de linkerflank. Freek wist de bal net binnen te houden en zag Rutger van den Heuvel vrij staan, die koel de 1-0 binnen schoot. Lang kon Rijen niet genieten van de voorsprong. Een VAR-moment en de bal lag zo op de penaltystip. De penalty werd schitterend ingeschoten. Dus het was weer 1-1. Sarto was daarna nog 2x gevaarlijk, maar Joep stond zijn mannetje. Na ruim een half uur werd Rutger ingespeeld door Serdar Gül, hij draaide goed weg en schoot de 2-1 binnen. Rutje is back in town en benadert weer het niveau van bij de promotiewedstrijden. Klasse Rutger. De tweede helft begon Rijen goed, maar de eindpass ontbrak. Sarto ging op zoek naar de gelijkmaker, maar was niet bij machte om goede mogelijkheden te creëren. Rijen kreeg uit de omschakeling een paar goede kansen. Het lukte eerst Serdar niet om te scoren. Net voor tijd kreeg Freek nog een goede kans, maar te gehaast schoot hij over. Dus al met al een terechte, maar nipte, overwinning van Rijen 1.

Zondag a.s. is het om 14.30 uur op het Ryôdome van Sportpark5Eiken different koek. Dan komt Cluzona op bezoek met het fenomenale aanvalsduo Ruben Maas en Wesley Smits. Maas heeft er 20 in liggen en Smits toch ook 11. Cluzona is voor mij de ‘virtuele’ koploper met 2 punten minder als Kruisland, maar met 2 wedstrijden minder gespeeld. Unitas’30 heeft 1 punt minder en de Madese Boys hebben ook op 31 punten, maar de Maai heeft 1 wedstrijd meer gespeeld. Met ook de wedstrijd Unitas’30 - Madese Boys op het programma wordt het een spannend voetbal weekend in de top van de 2e klasse E. De statistieken spreken helaas niet in het voordeel van Rijen. Ook omdat de beide teams alleen vorig jaar 2x tegen elkaar hebben gespeeld en de wedstrijd van dit seizoen in Wouw al 2x is afgelast. Vorig seizoen verloor Rijen de thuiswedstrijd nipt met 2-1. Cluzona altijd loerend op de omschakeling met een levensgevaarlijke aanval, maar ook met een goed georganiseerde verdediging en middenveld. Na een kwartier kwam Rijen op voorsprong door Yassin. Lang werd niet genoten van de voorsprong. Een slordig balverlies stelde Maas in staat om door te gaan en bij de 2e paal stond Smits vrij, die kon zo intikken. Een noodzakelijke overtreding zorgde voor een vrije trap op de 16 meter, die werd helaas subtiel door Maas ingeschoten. Het lukte Rijen niet meer om te scoren. Het slimmere Cluzona nam zo de 3 punten mee naar Wouw. De wedstrijd in Wouw was een bijzondere. Uit de eerste corner kwam Rijen na 10 minuten met 1-0 achter. De hele eerste helft creëerde Rijen wel 6 of 7 goede kansen, maar de bal wilde er niet in. Ook de eerste 10 minuten van de 2e helft ging Rijen op zoek naar de gelijkmaker. Thom Avontuur kon de gelijkmaker maken, maar dat gebeurde niet. Direct daarna was er een werelds afstandsschot, uit een afgeslagen corner, wat zorgde voor de 2-0. Daarna volgde een ongelukkige 3-0 en counterde Cluzona naar de 5-0. Een les voor zondag. Cluzona laat je in de waan dat je de wedstrijd onder controle hebt, maar slaat uit de omschakeling en spelhervattingen onverbiddelijk toe. Een Rijens collectief moet toch een resultaat tegen Cluzona kunnen boeken, maar dan zullen onze jongens er de hele wedstrijd moeten staan. Met de steun van ons trouwe publiek zou dat toch moeten kunnen lukken. Dat zou de competitie weer erg spannend maken.

18 maart 2019
                 BESTEL NIKS ZONDER… Meer >

v.v. Rijen is weer twee gediplomeerde trainers rijker. Vanavond ( 15 maart) hebben Roland Verbunt en Gerrit Haagh de laatste horde… Meer >

Rowij Voetbalweek