• Zaterdag 4 maart stond de laatste wedstrijd van fase 3 op het programma. Slechts 1 afmelding. Mali kan niet meedoen. Jammer, haar snelheid kunnen we altijd goed gebruiken. Voorafgaand aan de wedstrijd staan we met 4 teams bovenaan met een gelijk aantal punten. Op basis van doelsaldo staan wij 4de. Klein voordeel voor ons is dat wij vandaag een uitwedstrijd tegen Neerlandia, de nummer laatst, uit de competitie spelen. Om kampioen te worden is onze opdracht overzichtelijk: Met een doelpunt of 15 verschil winnen. Pittig, maar niet onmogelijk. Extra pittig blijkt zaterdagochtend als op het laatste moment onze beide topscorers, Floor en Isa, zich met een knieblessure dan wel ziekte moeten afmelden.

  Na de wedstrijdbespreking en warming up kan de wedstrijd beginnen. De meiden lijken toch wat zenuwachtig aan de start. Het is Neerlandia die als eerste de grootste kansen krijgt op de openingstreffer. Gelukkig keept Lotte vandaag die prima haar doel schoon weet te houden. Na een minuutje of 10 staat ons betrouwbare verdedigings blok met Fenne, Roos en Mina weer als een huis. Neerlandia komt er niet meer langs. We moeten even warm draaien, maar voor rust heeft Clara haar Hattrick op het scorebord staan. 0 - 3 met rust.

  Zonder ranja gaan we in de rust de kleedkamer nog even in. Verdedigende doelstelling tot dusver gehaald: 0 doelpunten tegen. We spreken af, dat we dat gaan volhouden tot het eind van de wedstrijd. We moeten zelf alleen nog iets vaker het netje weten te vinden.

  In de tweede helft komen Ylana en Marit verder op stoom. De doorgaans zeer solide verdedigsters stomen meer en meer op met goede acties langs de zijkanten, maar komen allebei net niet tot scoren. Chelsey krijgt de schwung te pakken en gaat steeds nadrukkelijker op zoek naar een doelpunt. Ook hier staat de keepster of de paal een mooi doelpunt in de weg. Door goed samenspel lukt het om nog een paar keer Clara in de spits in stelling te brengen. Die aarzelt niet en heeft ook na rust haar Hattrick op het scorebord te pakken.

  Ondertussen sijpelt bij de vele supporters langs de lijn via voetbal.nl door dat onze grootste concurrenten om de titel, die het tegen elkaar op moeten nemen, gelijk hebben gespeeld. Met onze winst in het verschiet eindigen we dus zeker als tweede. De benodigde monsterscore gaan we niet meer redden. En als de altijd hardwerkende Juline de eindstand op 0 - 7 heeft gezet is het tijd voor de penalty’s. Ondertussen wordt geïnformeerd naar de uitslag van onze nog enige overgebleven concurrent voor de titel. Die blijkt verloren te hebben. VVRijen MO11-1 is dus kampioen!!

   

  Goed gedaan meiden! Proficiat jullie hebben het verdiend.