• v.v. Rijen gaat profiteren van de voordelen van Microsoft digitale technologieën!

  v.v. Rijen gaat gratis gebruik maken van digitale technologie van Microsoft, mogelijk gemaakt door 365 Angels, een partner van Microsoft Technology for Social Impact. Deze stap markeert een belangrijke verschuiving in de IT-infrastructuur van v.v. Rijen, waarbij Google zal worden vervangen door Microsoft.

  Deze beslissing stelt de club in staat om essentiële tools zoals Exchange voor e-mail en Teams voor onderlinge samenwerking te benutten. Deze digitale transformatie zal naar verwachting de communicatie, informatiedeling en samenwerking binnen de club aanzienlijk verbeteren.

  Teams, als platform voor onderlinge samenwerking, biedt v.v. Rijen de mogelijkheid om gemakkelijker in contact te blijven met teamleden, commissieleden, vrijwilligers en andere belanghebbenden. Het voorziet in een veilige en geïntegreerde omgeving waarin bestanden kunnen worden gedeeld, vergaderingen kunnen worden georganiseerd en waardevolle samenwerking zowel intern als extern kan plaatsvinden.

  Met deze nieuwe inrichting streeft de club naar een efficiëntere en effectievere werkwijze. Het verbeteren van telefonische bereikbaarheid staat ook op de agenda voor de toekomst.

  De overstap naar Microsoft-technologie markeert een belangrijke mijlpaal in de digitale reis van v.v. Rijen en benadrukt het engagement van de club om technologische vooruitgang te omarmen ten behoeve van haar leden en belanghebbenden.

  Naar verwachting zal de transitie van Google naar Microsoft in augustus 2024 zijn gerealiseerd waarbij mogelijke verstoringen tijdens de overgangsperiode tijdens de zomerstop zullen voorkomen.

  De voordelen op een rij:

  • Licentiekosten: Dankzij 365 Angels wordt de kennis van Microsoft 365 kosteloos overgedragen.
  • Compatibiliteit: Als andere organisaties waarmee v.v. Rijen samenwerkt, al gebruikmaken van Microsoft-producten, is het handiger zijn om op dezelfde systemen te werken voor een betere samenwerking.
  • Functionaliteit: Microsoft biedt een breed scala aan producten en diensten die beter aansluiten bij de specifieke behoeften van v.v. Rijen, zoals Office 365 voor communicatie en documentbeheer, Teams voor samenwerking, en Azure voor cloudopslag en -beheer.
  • Ondersteuning: Betere ondersteuning en training voor de overstap vanuit 365 Angels.
  • Beveiliging: Microsoft biedt uitgebreide beveiligingsfuncties en voldoet aan belangrijke normen, wat belangrijk kan zijn voor de bescherming van gevoelige clubgegevens.

  De voortgang van het proces en verdere migratie-updates zullen op een later tijdstip worden gecommuniceerd aan belanghebbenden.

   

  Met vriendelijke groet,

  David Schrok & Jan Andrik