• De route naar het voetbalseizoen 2020-2021

  1 aug 2020
 • We hebben er met z’n allen een bijzonder bizar voetbalseizoen op zitten. De corona-uitbraak zorgde ervoor dat het seizoen eerder werd beëindigd. Nu de maatregelen verder versoepeld zijn, kunnen we voorzichtig vooruitkijken naar de start van het seizoen 2020/’21. 

  En wij hebben de route naar de start voor jou:
  Op 1 juli is het seizoen 2020/’21 officieel van start gegaan. Dit houdt in dat alle gegevens van het afgelopen seizoen zijn verwijderd uit Voetbal.nl. Een team is weer vindbaar op Voetbal.nl als deze door de KNVB is ingedeeld in een (beker)competitie. Als de vereniging de speler heeft toegevoegd aan het team, dan ziet de speler zijn of haar eigen team weer terugkomen in zijn persoonlijke omgeving op Voetbal.nl.
  Dit proces kan enkele weken in beslag nemen.  

  Versoepelingen:  
  Eind juni kwam het kabinet met overwegend goed nieuws voor de liefhebber van amateurvoetbal. De aangekondigde versoepelingen werden nog verder verruimd. Voor het amateurvoetbal betekenen de nieuwe versoepelingen dat het weer bezoekers kan toelaten op de accommodaties. Familie en vrienden kunnen dus weer langs de lijn plaatsnemen, mits ze zich houden aan de basisregels. Daarnaast zijn ook de sportkantines weer open. En in het geval van v.v. Rijen zal de kantine haar deuren voor het eerst (onder strikte voorwaarden en waarover nog bericht volgt) weer openen op donderdag 27 augustus vanaf +/- 19.30 uur. 

  v.v. Rijen en het coronavirus
  In verband met de corona-problematiek heeft de club eerder al de beslissing genomen om alle adviezen van het RIVM, de GGD en de ministeries op te volgen. Vooruitlopend op nieuwe persconferenties zal ook v.v. Rijen zich blijven conformeren aan eventuele nieuwe maatregelen waarvoor wij nu alvast jullie begrip vragen.

  Kleedkamergebouw & douches:
  Alle kleedkamers en douches kunnen – in principe – weer opengesteld worden maar dat geldt nog niet voor v.v. Rijen en/of haar bezoekers. Hou hier dus terdege rekening mee!! Deze regel wijkt dus af van wat nu al tot de mogelijkheden behoort. Van nieuwe ontwikkelingen houden wij jullie z.s.m. op de hoogte!!! De toelichting is simpel: v.v. Rijen heeft de interne routing nog niet optimaal geregeld. 

  Verzorgingsruimte en bidons:
  Over de bidons kan v.v. Rijen duidelijk zijn! Zij verstrekt geen bidons aan haar leden. Om besmettingen te voorkomen, is elk lid genoodzaakt zijn/haar bidon (of fles) zelf aan te schaffen en te merken voor persoonlijk gebruik. Bij v.v. Rijen zijn bio afbreekbare bidons te koop voor € 3,75 per stuk. De verzorgingsruimte is alleen nog toegankelijk via de deur van de wandelgang. De tussendeur blijft voortaan gesloten. Maak afspraken en volg strikt de aanwijzingen van de verzorgers.

  Speeldagenkalender:
  De al eerder aangekondigde versoepelingen houden ook in dat de competitie voor alle categorieën volgens de eerder gepubliceerde speeldagenkalender kan worden afgewerkt. Klik hier voor de speeldagenkalenders van alle categorieën en districten. Zo weet je op welke speeldagen er wedstrijden worden gepland.  

  Protocollen i.v.m. Covid-19:
  Om op een veilige en hygiënische manier weer te kunnen voetballen en/of daarbij aanwezig te zijn, zijn er coronaprotocollen van toepassing. v.v. Rijen volgt de door de KNVB voorgestelde protocollen per doelgroep. Wij gaan ervan uit dat iedereen op de hoogte is van het voor hem/haar geldende protocol en dat dit protocol dan ook strikt wordt nageleefd.  

  1. Covid-19 Protocol bestuurders
  2. Covid-19 Protocol arbitrage
  3. Covid-19 Protocol trainers
  4. Covid-19 Protocol spelers
  5. Covid-19 Protocol ouders en toeschouwers
  6. Covid-19 Veiligheid en hygiëne
  7. Covid -19 Crowdmanagement

  Routing: 
  Zowel voor op het sportpark als rondom de velden en in de kantine worden nog looproutes gemaakt welke straks besmettingen moeten voorkomen. Volg bij bezoek van het sportpark de routing en aanwijzingen van zowel personeel als toezichthouders. 

  Tot slot:
  v.v. Rijen wil een veilige, sociale club zijn. We moeten borgen dat we goed met elkaar omgaan, en elkaar corrigeren op niet correct gedrag. Om die reden verwachten wij medewerking van alle betrokkenen want: “Wij doen het samen. “Wij” zijn v.v. Rijen” en geheel in overeenstemming met de identiteit van de club:

  Alleen samen krijgen we corona onder controle”.