• Ter informatie:

Nog even en dan gaat de samenleving nog meer open. Komende zaterdag, bij de start van het competitievoetbal, gaat de 1,5 meter afstand er af. Iedereen mag weer naar de club komen om zijn of haar team aan te moedigen. Geen beperkingen meer in aantallen voor supporters langs de lijn en voetballers op het veld of in de hal. Met elkaar dus weer genieten van al het moois wat voetbal te bieden heeft, op het veld en langs de lijn.

Horeca en sport
    Ook voor de horeca vervalt de 1,5 meter vanaf 25 september 2021. Echter heb je wel een coronatoegangsbewijs nodig om toegang te krijgen tot horeca. Voor de sportkantine, die wordt gezien als horecagelegenheid, is er een aantal uitzonderingen hierin.

Zo is het mogelijk om een deel van de sportkantine/horeca af te scheiden van de rest van de ruimte zodat de sportkantine gedeeltelijk gebruikt kan blijven worden ook zonder coronatoegangsbewijs. Belangrijk hierbij is dat er een duidelijk afgescheiden gedeelte voor de horeca zichtbaar moet zijn met bijv. een lint, tape of een plantenbak.

Wanneer er geen Coronatoegangsbewijs nodig is:

• voor het gebruik van terrassen buiten en het afhalen van eten en drinken;
    • het nuttigen van afgehaald eten en drinken buiten het afgescheiden horeca gedeelte;

Wanneer er wel een Coronatoegangsbewijs nodig is:

• voor het zittend nuttigen van eten en drinken binnen in het afgescheiden gedeelte voor horeca;
    • wanneer de sportbeoefening in de horeca plaatsvindt, bv. darts of biljart in een cafĂ©/restaurant.

KNVB-opleidingen
    Met inachtneming van de actuele coronamaatregelen, waaronder de voorwaarden zoals hierboven beschreven, gaan ook de KNVB-opleidingen weer van start. De KNVB is ontzettend blij dat zij met de verenigingen weer de verlangde impuls kunnen geven aan de kwaliteit van scheidsrechters, trainer-/coaches en overig kader.