Algemene informatie v.v. Rijen

Voetbalvereniging Rijen is in 2003 ontstaan uit een fusie tussen RAC en EVV. De oudste oprichtingsdatum (RAC) is overgenomen: 12-08-1928. De meeste seniorenteams van Rijen spelen hun wedstrijden op zondag. Daarnaast hebben we sinds een aantal jaren ook twee zaterdag seniorenteams. De jeugdelftallen spelen hun wedstrijden ook op zaterdag. De vereniging telt ruim 1000 leden waarvan de voetballende leden uitkomen in bijna 50 teams. Voetbalvereniging Rijen is in 2003 ontstaan uit een fusie tussen RAC en EVV. Momenteel speelt het eerste in de tweede klasse.

Tenue
Het mooie tenue van v.v. Rijen bestaat uit een geel shirt, een groene broek en groene kousen. Het tenue wordt door de vereniging aan alle teams beschikbaar gesteld. Voetbalschoenen, scheenbeschermers, het trainingstenue en andere accessoires moeten de leden zelf aanschaffen.

Vrijwilligers
Alle werkzaamheden binnen de vereniging worden uitgevoerd door vrijwilligers, uitgezonderd de trainer voor de seniorenselectie en enkele andere gediplomeerde trainers. Voor sommige taken kan een vrijwilligersvergoeding worden uitgekeerd. Voor functies binnen het jeugdkader wordt al een aantal jaren een VOG vereist. Dit is gratis via de vereniging aan te vragen via DIGID. Ook vrijwilligers dienen zich in te schrijven als lid (geen kosten aan verbonden). meer info via de vrijwilligersmail

Indeling in categorieën
Voetballers onder de vlag van de KNVB worden in een bepaalde categorie ingedeeld op basis van leeftijd/geboortejaar.

Geboortejaar
Senior
Voor 1998
019-junior
1998-1999
017-junior
2000-2001
015-junior
2002-2003
013-pupil
2004-2005
011-pupil
2006-2007
 09-pupil
2008-2009
 07-pupil
2010-2011

In overleg kan een speler worden ingedeeld in een hogere of lagere categorie dan de categorie waarin de speler op basis van zijn leeftijd in ingedeeld zou worden. Voor een lagere categorie dient bij de KNVB dispensatie te worden aangevraagd.

Daarnaast kennen we ook de volgende categorieën:

G-speler
Ook wij kennen teams voor gehandicapten, het zogenaamde G-voetbal. Het G-voetbal is niet leeftijdgebonden.
35+
Je kan uitkomen voor het 35+ voetbalteam. De 7 tallen spelen op een half veld en voetballen op vrijdag avond.
Niet spelend lid
Leden die alleen willen/kunnen trainen en leden die ondanks dat ze niet meer voetballen aan de vereniging verbonden willen blijven.
Medewerker
Leden die alleen een vrijwilligerstaak uitvoeren.

Trainen
Ieder lid kan 2 maal per week te laten trainen, mits hier voldoende trainers voor zijn en mits er voldoende animo is van de betreffende categorie spelers. Meer informatie op deze pagina.

Dames/meisjes
Binnen v.v. Rijen is er één damesteam bij de senioren. Daarnaast zijn er binnen onze vereniging ook een aantal meisjesteams ingedeeld.

Fair Play
Wij kennen een FAIR PLAY beleid (zie formulieren) en achten de begrippen sportiviteit en waarden en normen zeer hoog. Incidenten kunnen worden gemeld via de mail:  FairPlay@vvrijen.nl  Let op: je moet zijn ingelogd om de pagina formulieren te kunnen openen.

LID WORDEN