• Veiligheid op en rondom het sportpark

Voor v.v. Rijen is de "maat vol". Omdat v.v. Rijen veiligheid hoog in het vaandel heeft staan, is het – op basis van regelmatig voorkomende situaties – hartstikke noodzakelijk geworden om actie(s) te ondernemen.

De feiten:

1. Geen gebruik maken van afvalbakken.
    2. Afvalcontainers in brand steken.
    3. Terras- en tribunestoelen beschadigen/vernielen.
    4. Hangjeugd op en rondom het sportpark (en dus niet uitsluitend bij v.v. Rijen)
    5. Veel zwerfafval onder de tribune en op de velden (de klusploeg en de terreinstaf ruimen wekelijks minstens 1 kruiwagen rotzooi op)
    6. Onderhoudsploeg wordt ook wekelijks geconfronteerd met schades aan de netten.
    7. Pupillengoals worden als hangmatten gebruikt.
    8. Losse goals worden na gebruik niet van de velden gehaald. Gevolg is dat dienstdoende onderhoudsploeg natuur- en kunstgrasvelden deze 3 keer per week moeten verplaatsen om te borstelen en of te maaien.

De aannames:

1. De "schuldigen" zijn voornamelijk bezoekers; dus niet leden. (zo hopen we....)
    2. Er worden (soft)drugs gebruikt op de parkeerplaats en onder de tribune.
    3. De tribune is een hangplek geworden.
    4. Hebben zelfs sterk het vermoeden dat hier daklozen overnachten.
    5. Parkeerplaats: dit is een serieuze bedreiging.

De maatregelen die v.v. Rijen gaat nemen:

1. Zeer binnenkort worden er beveiligingscamera's (zowel binnen als buiten) geïnstalleerd. Zullen t.z.t. aanmelden bij "Camera in Beeld". Voor de “camera’s en privacy” werkwijze volgt nog publicatie op de website.
    2. Alle sloten van beide gebouwen worden gecontroleerd en eventueel vervangen/ vernieuwd.
    3. Verlichting rondom de gebouwen zal worden gecontroleerd en - waar nodig - extra verlichting (bijv. onder de tribune) worden aangesloten.
    4. Er zal een beter sleutelbeleid komen m.b.t. de hoofd- en fietspoorten i.s.m. Hockeyclub Gilze-Rijen en handboogschutterij De Vriendenkring.
    5. v.v. Rijen heeft eind september overleg met de gemeente over een serieuze aanpak van de problematiek op de parkeerplaats.

De maatregelen die v.v. Rijen van politie/gemeente verwacht:

1. Het is beslist noodzakelijk dat de criminele activiteiten op de parkeerplaats worden aangepakt.
    2. O.i. kan dat uitsluitend door ook hier beveiligingscamera's op te hangen.
    3. Of: elke avond controles door Boa’s en/of politie. En dan natuurlijk nadat de toezichthouders van de clubs vertrokken zijn.

Uiteindelijke en enige doel:

v.v. Rijen wenst niet dat haar jongste jeugd (en/of medewerkers en andere leden) geconfronteerd wordt met het schorremorrie dat dagelijks (voornamelijk 's-avonds na 22.00 uur) actief is op en rondom het sportpark. Nu de donkere dagen weer aanbreken en een belangrijk gedeelte van de voetbal/hockey jeugd weer langs de parkeerplaats moet fietsen is snelle actie gegrond en noodzakelijk. Vandaar ook deze maand nog overleg met de gemeente over structurele oplossingen!!

Kortom:

v.v. Rijen wil een nog veiliger sportomgeving voor haar leden creëren en heeft daar keihard en snel alle hulp en medewerking bij nodig van alle leden, medewerkers/sters, gemeente, politie en alle verenigingen die actie zijn op sportpark De Vijf Eiken.