• Ad Maas Memorial 2022

  Afgelopen zaterdag 18 juni heeft de activiteitencommissie eindelijk weer eens het toernooi om de Ad Maas trofee kunnen organiseren. In 2020 en 2021 had corona ons land dusdanig in de greep, dat het op touw zetten onbegonnen werk was door alle onzekerheden die er qua maatregelen rondom het virus hingen.

  In de jaren daarvoor en voor het laatst in 2019 had de Ad Maas Memorial in Rijen en directe omgeving een hele goede naam opgebouwd. Deze reputatie resulteerde al in het het vroege voorjaar in aanvragen van vaste deelnemers en de vraag wanneer we dit toernooi eindelijk weer eens gingen organiseren. Nadat alle corona- beperkingen definitief werden losgelaten konden ook de inschrijvingen starten. Dankzij een draaiboek wat er al lag was het voor de organisatie vooral inspelen op het aantal deelnemende teams. Na het aantal van 24 in 2019 werden we enorm verrast dat we nu op een totaal van 42 teams kwamen, voor het eerst nu ook met een aparte damespoule. Werk aan de winkel voor speelschema’s, vinden van scheidsrechters en alles inschatten qua horecavoorbereiding. Een hele kluif werk in ieder geval. 

  Dan de toernooi dag zelf. Onzekerheid of alles goed zou gaan lopen was er eigenlijk niet, organisatorisch was alles in kannen en kruiken. Even dreigde een promotiewedstrijd van JO19-1 roet in het eten te gooien, maar ook die uitdaging werd vakkundig opgelost. De grootste onzekerheid die dag was eigenlijk het weer. Waar eigenlijk gehoopt werd op een zonnige dag met aangename temperaturen, mondde het uit in een snikhete zaterdag. Snel nog materialen verzameld voor extra watervoorzieningen voor verkoelingen, iedereen geattendeerd op zonnebrand en de risico’s van vochtverlies door de hitte en we konden van start. De hitte bleek voor de deelnemers echter geen enkel bezwaar, na drie jaar eindelijk weer eens dit memorabele toernooi spelen was veel belangrijker. Uiteraard mocht in deze setting ook de wedstrijd van de Club van 100 tegen ons G-seniorenteam niet ontbreken. Ook in deze wedstrijd leek de hitte geen vat te hebben op de spelers en werd er fanatiek om de winst gestreden. Waar bij de G de gemiddelde leeftijd van het team flink omlaag was gebracht, leek de ervaring van de Club van 100 toch de doorslag te geven. Uiteindelijk werd de wedstrijd op strafschoppen beslist en ging de kampioensschaal ook ditmaal naar onze gulle vrienden. 

  Ondertussen was het reguliere toernooi al ver gevorderd en was het tijd voor de finalerondes. Niet anders dan andere jaren waren het bij de mannen een beetje de bekende namen die de toon zetten. In het recreatieve traject waren het de Rottweilers die met de eer gingen strijken. Bij de dames was het team van v.v. Oosterhout de sterkste. Op prestatief niveau was het team Deurklink dat, niet voor de 1e keer, met de eer ging strijken. Alle winnaars nogmaals gefeliciteerd. 

  Niet alleen de toernooiwinnaars hadden reden voor een feestje. Ook onze JO19-1 wist middels een gelijkspel tegen LRC Leerdam nadien nog promotie naar de 4e divisie af te dwingen. Zoals eerder vermeld, had deze wedstrijd heel wat voeten in aarde gehad en hadden een aantal spelers ook al het toernooi in de benen. Er was dus een uitzonderlijke prestatie neergezet, ook dit team kan onze felicitaties in ontvangst nemen.

  Nadat alle plichtplegingen omtrent de prijsuitreiking, verzorgd met hulp van Ella Maas, afgerond waren barstte het feestje pas echt los. DJ Wilco zorgde dat de stemming er gelijk goed in zat en kreeg het voor elkaar al die vermoeide benen toch nog in beweging te krijgen. Een memorabel spontaan feest ontstond dat in geweldige sfeer rond 23.00 uur werd beëindigd. Een evenement waar nog lang over nagepraat zal worden, een echt succesverhaal.

  Natuurlijk kun je dit als organisatie niet zonder de nodige vrijwilligers om alles draaiende te houden. Zonder ook maar iemand tekort te doen wil de organisatie iedereen bedanken die haar steentje heeft bijgedragen om deze dag tot een geweldig succes te maken. Zowel vrijwilligers, maar ook alle bezoekers bedankt voor deze topdag! Er ligt een mooie uitdaging om dit te evenaren.

  Via deze link een prachtige foto-impressie van deze dag.

  Organisatie Ad Maas Memorial